Είναι στην αρμοδιότητα tτου ΕΣΡ να «τιμωρήσει» τον ΣΚΑΪ για το σχόλιο του Αντώνη Αλεξανδρίδη στο live streaming του Big Brother;

Σάλο έχει προκαλέσει από την Κυριακή (6/9) το κατάπτυστο σχόλιο του παίκτη του Big Brother, Αντώνη Αλεξανδρίδη, ο οποίος αποχώρησε από το σπίτι του Μεγάλου Αδελφού. Εταιρείες έχουν αρχίσει να αποσύρουν τις χορηγίες τους από το Big Brother και το Διαδίκτυο έχει πλημμυρίσει με σχόλια για τον 30χρονο Κρητικό και τις επιπτώσεις που πρέπει να έχει η συμπεριφορά του στον ΣΚΑΪ. Ο Στέλιος Πέτσας ζήτησε να παρέμβει το ΕΣΡ και το ίδιο ζητάει και ο κόσμος στο Twitter.

Είναι όμως κάτι τέτοιο στην αρμοδιότητα του ΕΣΡ; Από ό,τι φαίνεται όχι, και αυτό γιατί η επίμαχη σκηνή δεν μεταδόθηκε στην τηλεόραση αλλά στο live streaming του καναλιού, στον ιστότοπό του. Το ΕΣΡ έχει αρμοδιότητα αποκλειστικά σε τηλεόραση και ραδιόφωνο. Δεν μπορεί να ασκήσει έλεγχο σε εφημερίδες, περιοδικά, ούτε και στο Διαδίκτυο.

Ο ΣΚΑΪ απέφυγε πιθανώς ένα τεράστιο πρόστιμο και ίσως μια διακοπή του Big Brother, καθώς μόνο οι δικαστικές Αρχές έχουν την αρμοδιότητα να παρέμβουν, αν κι εφόσον το κρίνουν απαραίτητο. Πάντως το Live Streaming του παιχνιδιού μέσω της ιστοσελίδας του ΣΚΑΪ, έχει «πέσει» εδώ και λίγες ώρες.

Παρόλα αυτά, επειδή πρόκειται για τηλεοπτικό προϊόν, παραγωγής τηλεοπτικού σταθμού, δεν αποκλείεται να βρεθεί μια φόρμουλα προκειμένου το ΕΣΡ να παρέμβει σε αυτή την περίπτωση, παρότι πράγματι οι μέχρι τώρα αρμόδιότητές του περιορίζονται σε εικόνα καναλιού και ραδιόφωνο

Πηγή: ethnos.gr