ΕΚΤΑΚΤΟ: Εντοπίστηκαν συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους στα Ιωάννινα

Εντοπίστηκαν το πρωί της Τετάρτης, στα Ιωάννινα, τα συντρίμμια του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αγνοούνταν εδώ και τέσσερις ημέρες. 

Συγκεκριμένα ύστερα από τέσσερις ημέρες βρέθηκαν τα συντρίμμια του αεροσκάφους στο χωριό Δίκορφο στα Ζαγοροχώρια από δύο κυνηγούς,  σε διαφορετική κατεύθυνση από εκείνη των ερευνών.

Στη συνέχεια οι κυνηγοί ειδοποίησαν τις αρχές και στο σημείο σπεύδει η Πυροσβεστική.

Μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ο Ιρακινός πιλότος του αεροσκάφους, Αμάρ Ιμπραχίμ. Πρόκειται για έναν από τους περίπου 100 εκπαιδευόμενους πιλότους από το Ιράκ που διαμένουν σήμερα στην πόλη της Κοζάνης, ο οποίος έκανε την πρώτη του ατομική πτήση, χωρίς συνεπιβάτη, στις 28 Ιουλίου 2020.

To στίγμα του αεροσκάφους είχε χαθεί από το μεσημέρι της Κυριακής στο ύψος της Δρακόλιμνης κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες Ζαγορίου, σε απόσταση 5-7 μίλια βορειοανατολικά από την πόλη των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα μάλιστα με το epirus-tv-news, ο εκπαιδευόμενος πιλότος του εκτελούσε την τελευταία του πτήση πριν την απόκτηση του πτυχίου του. Ο 32χρονος με καταγωγή από το Ιράκ επρόκειτο να κάνει μία βόλτα πάνω από το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε και πάλι στην Κοζάνη.

Πηγή: pronews.gr