Το σωτήριον έτος 2021 θα γιορτάσουμε τα 200 χρόνια από την απελευθέρωσή μας από τον τουρκικό ζυγό.Θα είναι μεγάλη γιορτή κι οι προετοιμασίες ήδη άρχισαν με την σύσταση μιας επιτροπής υπο την αιγίδα της Γιάννας Αγγελοπούλου.
Η κυρία αυτή βρίσκεται παντού ! Σε ολυμπιακούς αγώνες , στον ΣΥΡΙΖΑ , στο Μητσοτακέικο,στην επανάσταση.
Στην επιτροπή συμμετέχουν επιστήμονες από έξω κι από μέσα από την χώρα,εκπρόσωποι των γραμμάτων και των τεχνών,ιστορικοί, αρχιεπίσκοποι.
Μόνο που ο λαός ,δεν συμμετέχει.
Του φυλάνε τον ρόλο του χειροκροτητή.
Επιπλέον πρέπει να δουλεύει ,να πληρώνει φόρους και δάνεια των μεγάλων κι επίσης να βγάλει τα έξοδα της λαμπρής γιορτής.
Χώρια που μπορεί να αναλογιστεί ότι τσάμπα πολέμησαν ο Κολοκοτρώνης , ο Καραισκάκης , ο Διάκος για την λευτεριά αυτού του τόπου μια και 200 χρόνια μετά είμαστε αποικία ,σε οικονομική κατοχή.

”Σας δανείσαμε. για αυτό θα σας παρακολουθούμε στενά για τις επόμενες δεκαετίες».
Αυτό είναι το αποικιοκρατικό μήνυμα που… έρχεται με σκληρή ωμότητα από τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου (European Court of Auditors Journal), μιλώντας για την κατάσταση σε μια χώρα που έχει εκχωρήσει άνευ όρων την δημοσιονομική της κυριαρχία στις Βρυξέλλες.
Κι αυτοί ετοιμάζουν γιορτές γι αυτούς και σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της χώρας! Κόμματα,βουλευτές,προέδρους…

Από το fb της Virginia Gasparatou