Ετοιμάζουν την αποβολή όσων δεν εμβολιαστούν από εστιατόρια, γυμναστήρια & κοινωνική ζωή-Τι είπε Βρετανός υπουργός στο BBC

Οι πολίτες που θα αρνηθούν ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 μπορεί να δουν την κανονική ζωή τους να περιορίζεται, καθώς τα εστιατόρια, τα μπαρ, οι κινηματογράφοι και οι αθλητικές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να εμποδίσουν την είσοδο σε εκείνους που δεν έχουν αποδείξεις ότι έχουν εμβολιαστεί, δήλωσε σήμερα ο νέος υπουργός για το Εμβόλιο στη Βρετανία.

Ερωτηθείς από το BBC εάν θα υπάρχει ένα διαβατήριο ανοσίας, o Ναντίμ Ζαχάουι απάντησε ότι το στάτους εμβολιασμού ενός πολίτη κατά της Covid-19 ενδέχεται να συμπεριλαμβάνεται σε μια τηλεφωνική εφαρμογή που θα ενημερώνει τους γιατρούς για την κατάσταση του εν λόγω προσώπου.

“Όμως, επίσης, νομίζω ότι θα βρείτε πως εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι, αθλητικές εγκαταστάσεις θα χρησιμοποιήσουν πιθανόν αυτό το σύστημα, όπως θα έχουν κάνει με την εφαρμογή”, είπε ο Ζαχάουι στο BBC.

“Αυτού του είδους η πίεση θα ασκηθεί με δύο τρόπους: από τους παρόχους υπηρεσιών, που θα πουν “κοίταξε, δείξε μας ότι έχεις εμβολιαστεί”, αλλά επίσης θα κάνουμε την τεχνολογία όσο το δυνατόν ευκολότερη και πιο προσβάσιμη”.

Ερωτηθείς εάν ουσιαστικά θα καταστεί αδύνατο να κάνει κανείς ο,τιδήποτε χωρίς το εμβόλιο, ο Ζαχάουι απάντησε: “Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να αποφασίσει, όμως νομίζω ότι πιθανόν θα δείτε ότι πολλοί πάροχοι υπηρεσιών θα θέλουν να δεσμευτούν σε αυτό, όπως θα έχει γίνει με την εφαρμογή”.

Ο Ζαχάουι απέφυγε να δώσει κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για την παρουσίαση ενός εμβολίου καθώς κανένα δεν έχει προς το παρόν εγκριθεί για δημόσια χρήση.

Πρόκειται να ζήσουμε πρωτοφανείς καταστάσεις και ο τρόπος με τον οποίο θα υποχρεώσουν άπαντες να «συμμορφωθούν» δημιουργεί ένα πολύ κακό προηγούμενο.

Στο μέλλον θα υποχρεώσουν τους πολίτες να δεχτούν κι άλλα πράγματα με την απειλή της αποβολής τους από την κοινωνική ζωή το οποίο ουσιαστικά με βάση την σύγχρονη διαβίωση αποτελεί ένα είδος θανάτου…

Πλέον έχει αποκτάται το know how για το πως να υποχρεώνονται οι κοινωνικές μάζες να κάνουν τα πάντα, αυτές να κάνουν ότι τους ζητηθεί χωρίς αντίσταση και να τους λένε ταυτόχρονα ότι, «έχουμε δημοκρατία».

Τέτοια δυστοπία μόνο στα μυθιστορήματα των Tζορτζ Όργουελ, Yevgeny Zamyatin και Άλντους Χάξλεϊ έχουμε δει, όπως και στην ταινία του Νόρμαν Τζούισον, Rollerball.

Πηγή: pronews.gr