ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΟΡΜΗΞΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ ΣΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΑ ΑΠΟ ΑΚΡΗ ΣΕ ΑΚΡΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΥΤΟΘΥΣΙΑ 24 ΩΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ 365 ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΥΝ. ΤΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ «ΚΟΝΟΜΑΝΕ» ΜΕΡΑ ΝΥΚΤΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΤΟ ΟΤΙ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΟΥΝΕ ΤΑ 400 ΟΡΓΑΝΑ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΜΕ ΝΥΧΤΑ ΝΕΡΑ ΜΕ ΧΙΟΝΙ Η ΜΕ ΚΑΥΣΟΝΑ ΜΕ ΤΡΙΚΥΜΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΞΟΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΙΚΕΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΝΟΙΑΖΕΙ. ΠΑΡΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ.

Όπως γνωρίζετε, στην πρώτη σελίδα της Ιστοσελίδας www.gein.noa.gr το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ενημερώνει το κοινό για την τρέχουσα σεισμικότητα. Για να έχει λειτουργικότητα η σελίδα και ο χρήστης να μπορεί να ζουμάρει στους χάρτες, χρησιμοποιούμε πάντα ένα υπόστρωμα χαρτών, όπως το google maps ή το openstreetmap (https://www.openstreetmap.org/#map=7/36.963/23.577). Το δυναμικό υπόστρωμα χαρτών χρησιμοποιείται χωρίς εμείς να μπορούμε να το μεταβάλλουμε.

Ο χάρτης της openstreetmap που προτιμήθηκε, αφού δεν απαιτούσε μηνιαία αποζημίωση για χρήση, ήταν αρκετά λειτουργικός χωρίς κάποιο εμφανές πρόβλημα.

Οι ίδιοι χάρτες χρησιμοποιούνται και από το Πανελλήνιο σχολικό δίκτυο του Υπουργείου Παιδείας https://maps.sch.gr/main.html και από άλλες υπηρεσίες.

Κάποιος ιδιαίτερα παρατηρητικός πολίτης κοιτάζοντας τη σεισμικότητα σήμερα κοίταξε τους σεισμούς στα Ίμια. Τα Ίμια στους χάρτες της openstreetmap φαίνονταν εντός ελληνικού χώρου. Κάνοντας όμως αρκετές φορές ζουμ ανακάλυψε ότι η οριογραμμή μεταβλήθηκε και πια τα Ίμια φαίνονταν από την άλλη μεριά της.

Μας ειδοποίησε και αφού τον ευχαριστήσαμε μέσα σε μισή ώρα είχαμε αλλάξει τους χάρτες αυτούς. Βέβαια όταν ως Ινστιτούτο έχουμε τοποθετήσει επιστημονικά όργανα σε κάθε συνοριακό νησάκι του ελληνικού χώρου, στα Στροφάδια, στη Γαύδο, τη Χρυσή, το Καστελόριζο και πολλά άλλα, υπονοούμενα για πατριωτισμό δεν τα δεχόμαστε.

Οι επιστήμονες και οι τεχνικοί του Γεωδυναμικού έχουν περπατήσει σε όλα αυτά τα νησάκια. Εσείς κ. Δημοσιογράφε, που δε ρωτήσατε το Γεωδυναμικό τι συνέβη με την ιστοσελίδα πριν ανεβάσετε το κειμενάκι σας στο διαδίκτυο, έχετε πατήσει το πόδι σας σ’ αυτά, η τουλάχιστο ξέρετε που πέφτει η Χρυσή

Από το fb του Άκη Τσελέντη

Προηγούμενο άρθροΣάμη: Το Τεχνικό Πρόγραμμα της Κοινότητας Πουλάτων για το 2020
Επόμενο άρθροΣυνταγογράφηση φαρμάκων: Τέλος οι γιατροί – Θα γίνονται με SMS