Άρθρο Παύλου Παπαδάτου

Δεκαετίες τώρα η Ελλάδα κυβερνάται με γνώμονα τις επόμενες εκλογές και ποτέ τις επόμενες γενιές, με εξαίρεση τηνκυβέρνηση του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Οι μικροπολιτικές σκοπιμότητες, οι λαϊκίστικες τακτικές και η διακυβέρνηση της χώρας από τη σοσιαλιστική λαίλαπα τηνέφθασαν στο σημερινό της κατάντημα, ώστεη «ευημερία» ενός μεγάλου ποσοστού των Ελλήνων να εξαρτάται από 80 ευρώ επίδομα θέρμανσης και από το κατ’ευφημισμό αποκαλούμενο ‘κοινωνικό μέρισμα’,το οποίο ισούται με μία τυρόπιτα ημερησίως.

Οι Ευρωπαίοι βλέπουν μία Ελλάδα που συνεχώς γκρινιάζει ότι αδικείται, συνεχώς κάτιζητάει,θεωρεί μονίμως ότι για τα κακά της χάλια φταίνε κάποιοι άλλοι και φυσικά η εκάστοτε κυβέρνηση «ρίχνει» όλες τις ευθύνες στην προηγούμενη.

Έτσι, όπως ο αδιάβαστος μαθητήςθεωρεί όλες τις ερωτήσεις ‘παγίδες’, έτσι και εμείς θεωρούμε ως δυσάρεστη εθνική έκπληξη κάτι πολύ αναμενόμενο…Κανείςδεν είδε στονχάρτη ότι η Κρήτη απέχει από τη Λιβύη όσο και από την Αθήνα και κανείς δεν έδωσε την απαιτούμενη βαρύτητα στο γεγονός της ναυπήγησηςεκ μέρους της Τουρκίας 37 πολεμικών πλοίων τα τελευταία έξι χρόνια και μάλιστα σε δικά της ναυπηγεία. Επίσης κανείς δεν έριξε ευθύνες στο ΚΚΕ και στους εργατοπατέρες του ΠΑΜΕ που είναι υπαίτιοι για το κλείσιμο των δικών μας ναυπηγείων. Τολμάει κανείς εφοπλιστής να επενδύσει σε ναυπηγεία σε τούτη τη χώρα;

Η κυβέρνησηθα πρέπει εδώ και τώρα να πάψει να συντηρεί εταιρίες τύπου ΑΒΕΖ και ΛΑΡΚΟ, να πάψει να μοιράζει «κοινωνικά επιδόματα»που αποτελούν προσβολή για την αξιοπρέπεια της χώρας μας και να αρχίσει να επενδύει στην αμυντική θωράκισήμας. Στο τέλος αντί να γιορτάσουμε Θερμοπύλες και 1821,ίσως θρηνήσουμεγια κάποια εθνική τραγωδία. (Αυτοί που ανέλαβαν να ηγηθούν των πανηγύρεων έχουν κοινωνική αποδοχή;)

Πάντωςοι αριθμοί λένε  ότι όντως είμαστε για τα πανηγύρια. Το χρέος  εξακολουθεί να είναι στο 182% του ΑΕΠ, οι 850.000 άνεργοι του Σεπτεμβρίου έγιναν 920.000 τονΟκτώβριο, και φυσικά η προσδοκώμενη ανάπτυξη του 2 -2.5% το 2020,θα μας κρατά καθηλωμένους στα λασπόνερα. Φυσικά εμείς οι νεοέλληνες θεωρούμε υποτιμητικό να ασχολούμεθαμε χειρωνακτικές εργασίες. Έτσι τις αγροτικές και οικοδομικές εργασίες τις αναθέτουμεστους  λαθρομετανάστες,τους οποίουςμισούμε, και την ίδια στιγμή μεγάλο μέρος της νεολαίας μας πιάνει πρώτη θέση στα μπαράκια και στα ΤΕΙ της συμφοράς!

Σημείωση

Η κυβέρνηση καλά τα καταφέρνει. Αλλά, ανκάποια υποβόσκουσα αλαζονεία την κάνει να πιστεύει ότι απόστρατοι λοκατζήδες αξιωματικοί θα μειώσουν τα αντιβιοτικά και τις ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις,μάλλον δεν αντιλαμβάνεται ότι έτσι διακινδυνεύει την δική της πολιτική υγεία. Και ας μην ξεχνά ότι ο ικανοποιημένος των ερευνών πολύ εύκολα γίνεται δυσαρεστημένος.

Προηγούμενο άρθροΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΥΡΙΑ ΚΡΑΤΣΑ!
Επόμενο άρθροΣχολικές καθαρίστριες προς Μιχαλάτο: Παραμένουμε απλήρωτες