Είμαι καπνιστής και το δηλώνω δημόσια. Σεβόμενος τις διατάξεις του παραλόγου και ρατσιστικού νόμου που εναντιώνεται στους καπνιστές, δε θα ξαναπάω σε καφετέρια ή εστιατόριο με την 20μελη παρέα μου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας κ αγανάκτησης. Με την απόφαση μου αυτή δε θα φέρω σε δύσκολη θέση τους καταστηματάρχες να μου το απαγορεύσουν και να με διώξουν από τα μαγαζιά τους. Ταυτόχρονα, θα δημιουργήσω στη μικρή κοινωνία που ζω, αυτή τη μικρή έλλειψη τζίρου, που αν με ακολουθήσουν και άλλοι καπνιστές θα γιγαντωθεί με αποτέλεσμα οι διαμαρτυρίες να είναι γενικευμένες, οργανωτικές και αποφασιστηκές.
Ας μη μιλήσουμε για τους θεσμούς της δημοκρατίας που μόνο δημοκρατία δε λέγεται. Δε γίνεται να σέβονται οι πολιτικάντηδες της κακία ώρας μόνο τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων, των λαθρομεταναστών, των κάθε λογής μειονοτήτων και να μη σέβονται τα δικαιώματα των καπνιστών. Δε γίνεται να μας μιλάνε για οικονομική κρίση και να περιορίζουν την οικονομική ομάδα καταναλωτών που πλήρωναν και πληρώνουν το πιο ακριβό σε φόρους είδος προς κατανάλωση που είναι τα είδη καπνιστού και τα τσιγάρα.
Όταν θα επιτρέψουν σε καφετέριες και εστιατόρια να υπάρχουν καπνίζοντες, τότε θα με ξαναδούν σε μαγαζιά. Ζητάω δημόσια συγγνώμη για τους καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται σε αυτά τα επαγγέλματα, αλλά με την απόφαση μου αυτή ασκώ το δημοκρατικό μου δικαίωμα ως Έλλην πολίτης προς το άθλιο νομικό καθεστώς που θεωρώ ότι μου στερεί κομμάτι της ελευθερίας μου.

Με σεβασμό

Γεράσιμος Βαρδαραμάτος