«Η εικόνα φταίει» για το γεύμα του Κ.Μητσοτάκη στην Ικαρία! – Δεν «είδε» «καμία παραβίαση» ο Α.Γεωργιάδης

Μετά τα περί «πρόχειρου και σύντομου γεύματος» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Χρήστο Ταραντίλη, ο υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης δεν «είδε» καμία παραβίαση των μέτρων από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Υποστηρίζοντας παράλληλα πως για τα όσα είδαμε φταίει… η εικόνα και όχι ο πρωθυπουργός!

Το προκλητικό είναι ότι κανείς από την κυβέρνηση δεν έχει μέχρι στιγμής το θάρρος να παραδεχθεί το αυτονόητο, πως ήταν ένα λάθος του πρωθυπουργού. Πρόκειται για τα ίδια άτομα που δείχνουν σχεδόν καθημερινώς με το δάχτυλο τους πολίτες που βγαίνουν τη βόλτα τους.

«Ανέβηκε για 10 λεπτά»

Όταν λοιπόν ο κ. Γεωργιάδης ρωτήθηκε για το αν ήταν εσφαλμένη η εικόνα με τον Πρωθυπουργό να είναι σε ένα μπαλκόνι μαζί με τουλάχιστον άλλα 15 άτομα, είπε: «Η εικόνα ήταν εσφαλμένη και αδικεί την προσπάθεια του κύριου Πρωθυπουργού. Δεν χρειάζεται να λέμε τα αυτονόητα. Τι κάνει εκεί; Ο Μητσοτάκης επισκέφτηκε ένα νησί που η Νέα Δημοκρατία είναι τρίτη δύναμη. Ήταν ένα δύσκολο ταξίδι που ήθελε να δείξει οτι κανένα νησί δεν μένει χωρίς την φροντίδα του Πρωθυπουργού και της κυβερνήσεως για το πρόγραμμα των εμβολιασμών.

Προσκαλείται από τον τοπικό βουλευτή που τυγχάνει να είναι γιατρός και θυμίζω οτι πριν από μία εβδομάδα τον επαινούσαμε για την έρευνά του για την κολχικίνη. Ανεβαίνει πάνω για 10 λεπτά για ένα τραπέζι με λίγα άτομα. Δυστυχώς εκεί κάποιοι δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον κόσμο που ακολούθησε. Η φρουρά του ήταν και δημιουργήθηκε αυτή η εσφαλμένη εικόνα. Δεν υπήρχε παραβίαση των μέτρων στην πραγματικότητα. Επικοινωνιακό είναι. Σας είπα, η εικόνα ήταν εσφαλμένη. Στην ουσία δεν υπήρξε παραβίαση των μέτρων. Η εικόνα αδικεί την ουσία της προσπάθειας. Δεν φταίει ο Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργούς πήγε στο σπίτι γνωστού γιατρού, προφανώς τα μέτρα τηρήθηκαν».

Όταν ο Γιώργος Παπαδάκης διαφώνησε σχετικά με το αν υπήρχε παραβίαση των μέτρων, λέγοντάς του οτι και αυτός είχε γενέθλια την Παρασκευή και ήθελε να καλέσει κόσμο στο σπίτι, ο Υπουργός είπε: «Ίσως ο κόσμος δεν γνωρίζει οτι για να είναι κάποιος συνοδεία του Πρωθυπουργού κάνει ασταμάτητα τεστ. Δεν μπορείς να πλησιάσεις χωρίς να κάνεις τεστ. Κατά συνέπεια όλοι ήταν ελεγμένοι».

Πηγή: pronews.gr