Ιατρικός σύλλογος Κεφαλονιάς: Ανοιχτή επιστολή προς τους συμπολίτες μας-Τι απαντάει στην έκκληση του βουλευτή Π. Καππάτου

Η κατάσταση της δημόσιας υγείας στα νησιά μας είναι οριακή και κρίσιμη πολλά χρόνια τώρα, άσχετα αν κάποιοι το ανακάλυψαν σήμερα.

Η πανδημία του COVID απλά σήκωσε το χαλί κάτω από το οποίο κουκούλωναν τόσα χρόνια τα προβλήματα.

Ο ΙΣΚ όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά το τελευταίο έτος με συνεχείς ανακοινώσεις, εκκλήσεις και προτάσεις προς τους αρμόδιους φορείς διατυπώνει την αγωνία και τις ανησυχίες του.

Το ίδιο διάστημα ΚΑΝΕΝΑΣ αρμόδιος φορέας (υπουργείο, 6η ΥΠΕ, βουλευτής , διοίκηση του νοσοκομείου) και ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΚΑΙ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ως όφειλαν σεβόμενοι τουλάχιστον το θεσμό του ιατρικού συλλόγου, ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ Ή ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΜΑΣ.

Αντιθέτως , στο ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ, ο βουλευτής κ Καππάτος χθες, μας απέστειλε ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, και ειδικά προς τους ιδιώτες γιατρούς να σταθούμε προ των ευθυνών μας , λόγω της κρίσιμης κατάστασης στο νοσοκομείο, παρότι ο ίδιος μέχρι προ ολίγων ημερών διεμήνυε παντού ότι η κατάσταση στο νοσοκομείο μας ήταν άριστη και απόλυτα ελεγχόμενη.

Ο ΙΣΚ σεβόμενος τον δύσκολο και άνισο αγώνα των συναδέλφων νοσοκομειακών γιατρών, οι οποίοι έχουν ξεπεράσει τα όρια αντοχής τους, και σεβόμενος τους συμπολίτες μας που αγωνιούν καθημερινά για την υγειονομική τους ασφάλεια, κατόπιν συνεννόησης με τους ιδιώτες συναδέλφους παθολόγους και με τη σύμφωνη γνώμη τους καταλήξαμε:

Τρεις ιδιώτες παθολόγοι:

Η κ ΖΑΦΕΙΡΑΤΟΥ ΣΟΦΙΑ

Ο κ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΣ και

Ο κ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

να προσφέρουν ΟΙΚΕΙΟΘΕΛΩΣ τις υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο Αργοστολίου υπό ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

Όπως ο κάθε πολίτης καταλαβαίνει, η παρουσία των παραπάνω ιδιωτών γιατρών ΔΕΝ ΛΥΝΕΙ το υγειονομικό πρόβλημα των νησιών μας ΟΥΤΕ ΕΞΙΛΕΩΝΕΙ τους υπεύθυνους αρμοδίους για την αποτυχία τους στην ενίσχυση του ΕΣΥ.

Ελπίζουμε η εθελοντική αυτή κίνηση να μην αποτελέσει ένα ακόμη χαλί κουκουλώματος των τόσων προβλημάτων στα θέματα δημόσιας υγείας των νησιών μας.

Ο ΙΣΚ και όλοι οι γιατροί, νοσοκομειακοί και ιδιώτες, αγωνιούν, εργάζονται και στέκονται πάντα στο ύψος τους κι ο καθένας ξεχωριστά, όπως το λειτούργημα μας προστάζει.

Αγαπητοί μας συμπολίτες, είμαστε δίπλα σας, όλοι μαζί ,με λίγο ακόμη υπομονή και περισσότερη προσοχή θα τα καταφέρουμε.

 

ΥΓ. Η ανωτέρω πρόταση του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς και Ιθάκης έχει τεθεί υπόψιν του Βουλευτή και του Διοικητή της 6ης Υ.Π.Ε. και αναμένουμε την απάντησή τους.

 

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΙΣΚ

 

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ζαφειράτου Σοφία

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Φισφής Ιωάννης

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Αυγουστάτος Φώτιος

Η ΤΑΜΕΙΑΣ: Κομποθέκρα Κότσορου Μαρία

ΤΑ ΜΕΛΗ: Ζαχαριάδη Ερμιόνη

Κόκκινου Βασιλική

Κρικέλλη Εριφύλη

Μιχαηλίδης Ανδρέας

Μπαζίγος Χαράλαμπος