Είναι ένα από τα πρόσωπα που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος από την έναρξη της πανδημίας στη χώρα μας. Ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε από την αρχή ξεκαθαρίσει ότι η θέση μπροστά απ’ τις κάμερες δεν του ταίριαζε.

Ο ίδιος προτιμά να βρίσκεται κοντά στους ασθενείς του, αλλά και να οργανώνει την αμυντική τακτική της χώρας απέναντι στον κορωνοϊό μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Γι’ αυτό και το «όχι» του στo να εμφανίζεται πιο συχνά στην ενημέρωση για τον Covid-19 υπήρξε απόλυτο και ηχηρό. Ο «Βηματοδότης» έχει τις λεπτομέρειες:

Γιατί ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας απουσίαζε από την ενημέρωση των 6 μ.μ. της Παρασκευής μαζί με τον Νίκο Χαρδαλιά; Και τη θέση του πήρε έτερος καθηγητής Λοιμωξιολογίας Χάρης Γώγος;

Και όλα αυτά τη στιγμή που τα κρούσματα Covid-19  για αρκετές συνεχόμενες ημέρες δεν πέφτουν κάτω από τα 200; Μαθαίνω λοιπόν ότι ο κ. Τσιόδρας στην τελευταία συνεδρίαση των Λοιμωξιολόγων (αυτή που διήρκησε πέντε ώρες για να αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν τα ειδικά σχολεία και με ποιο τρόπο) ζήτησε να εμφανίζεται μόνον όταν είναι αναγκαίο.

Τέθηκε λοιπόν θέμα ποιος θα είναι στην ενημέρωση δίπλα στον κ. Χαρδαλιά την Παρασκευή, τη στιγμή που ο (αντικαταστάτης) του Γκίκας Μαγιορκίνης απουσίαζε με άδεια. Στο τραπέζι έπεσαν πολλά ονόματα, κυρίως γυναικών επιστημόνων και τελικά αποφασίστηκε να αντικαταστήσει για αυτή την Παρασκευή τον κ. Τσιόδρα ο καθηγητής κ. Γώγος. Οπως και έγινε.  Από την προσεχή εβδομάδα επανέρχεται ο κ. Μαγιορκίνης.

Πηγή: instanews