Ο Διονύσης Κολοκοτσάς, βέρος Κεφαλονίτης και στέλεχος της Google στη Σιγκαπούρη, δεν έχει ξεχάσει την Επτανησιακή διάλεκτο

Με αυτό το… ντοκουμέντο πρόκειται να κυκλοφορούν εφεξής οι Κεφαλονίτες στις ρούγες και στις στράτες του νησιού. Ο Διονύσης Κολοκοτσάς, βέρος Κεφαλονίτης και στέλεχος της Google, που ζει και εργάζεται πολύ μακριά, στη Σιγκαπούρη, δεν έχει ξεχάσει την Επτανησιακή διάλεκτο, “μετέφρασε” λοιπόν στα κεφαλονίτικα την γνωστή σε όλους μας βεβαίωση μετακίνησης, προσθέτοντας λίγο βέβαια… αλατοπίπερο επτανησιακού χιούμορ.

Όσοι έλκετε την καταγωγή σας από τα μέρη αυτά, ή σκαμπάζετε ολίγα ιταλικά, θα καταλάβετε το πλήρες νόημα. Οι υπόλοιποι, πάρτε για λυσάρι το επίσημο έντυπο.

Πλάκα πλάκα, το κόβω να πληροί τις προϋποθέσεις για να κυκλοφορούμε, μια και περιέχει όλα τα στοιχεία της βεβαίωσης. Μωρέ, λες;

Ο Διονύσης είναι ένας από τους σπουδαίους Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό, αλλά δεν χάνει το χιούμορ και την κεφαλονίτικη τρέλα του. Ο ίδιος μιλάει για τον εαυτό του στο TEDx εδώ:

Πηγή: https://mikropragmata.lifo.gr/