Καταγγελίες ΟΙΥΕ για εργασιακό μεσαίωνα στην VODAFONE. Βάφτισε την επέκταση ωραρίου σε αύξηση διαλείμματος

Σε καταγγελία για επέκταση ωραρίου στην VODAFONE προχώρησε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος. Όπως αναφέρει η Ομοσπονδία η εταιρεία Vodafone το Νοέμβριο του 2018 προχώρησε σε μια ακραία αντεργατική και άκρως προκλητική ενέργεια, επεκτείνοντας το ωράριο, στο μεγαλύτερο μέρος των εργαζομένων, σε 9 ώρες.

Η εταιρεία όπως σημειώνεται από την ΟΙΥΕ «βαφτίζοντας» την κατάργηση του ωραρίου «αύξηση διαλείμματος» παραβίασε το 8ωρο και εξανάγκασε τους εργαζόμενους να υπογράψουν ατομικές τροποποιητικές συμβάσεις για 9ωρη εργασία.

“Οι εξοργιστικές ενέργειες της εταιρείας δεν θα περάσουν. Οι εργαζόμενοι/ες έχουν πληρώσει με το αίμα τους την κατοχύρωση του 8ωρου.Το 8ωρο είναι δικαίωμα των εργαζομένων και δεν μπορεί καμία εταιρεία ν’ αποφασίζει την κατάργηση του.

Η 9ωρη εργασία με εξαντλητικούς ρυθμούς ανατρέπει τις ζωές των εργαζομένων και μειώνει τον πραγματικό χρόνο ξεκούρασης τους. Αυτό σε συνδυασμό με τα αντεργατικά μέτρα, με πρόσχημα την πανδημία, δημιουργεί ένα πολύ αρνητικό κλίμα”, τονίζει στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία.

Πηγή: dikaiologitika.gr