Κεφαλονιά: Πόσο έτοιμοι είμαστε για την αντιμετώπιση του κορονοιού; Δείτε τι λέει ο επιμελητής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Ληξουρίου Νίκος Μοσχόπουλος

‘τα Νοσοκομεία μας είναι εξοπλισμένα με τα απαραίτητα μέσα για να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα του Κωρονοιου και δεν υπαρχη λόγος για πανικό”

Κύριε Βούτο, η παραπάνω δήλωση με προβληματίζει ιδιαιτέρως. Είμαι ο ένας εκ των τριών επιμελητών του Παθολογικού τομέα στο Νοσοκομείο Ληξουρίου. Το πρωί της Παρασκευής όταν ζήτησα μάσκες για τους προσερχόμενους με εμπύρετο ασθενείς με ενημέρωσαν ότι δεν υπάρχουν. Το απόγευμα με ενημέρωσαν εκ νέου ότι βρέθηκαν 12 (!!!) μάσκες και μόνον αυτές για όλο το προσωπικό και τους προσερχόμενους ασθενείς. Σήμερα το πρωί ο γιατρός που με αντικατέστησε στη βάρδια φόρεσε τη μία και έμειναν έντεκα. Μέσα στο Σαββατοκύριακο εναλλάσσονται δέκα άτομα προσωπικό του τμήματος επειγόντων. Συνεπώς οι έντεκα μάσκες, αν δοθεί μάσκα και στον ασθενή δεν καλύπτουν ούτε το Σαββατοκύριακο. Με έγγραφο μου προ αρκετών ημερών προς τη διοίκηση επισημαίνω ότι δεν υπάρχει ο προβλεπόμενος από το υπουργείο εξοπλισμός για την αντιμετώπιση του κορωνοιού. Αν θέλετε μπορείτε να διαπιστώσετε τα ανωτέρω διασταυρώνοντάς τα με το προσωπικό πρώτης γραμμής, γιατρούς και νοσηλευτές, οι οποίοι βαλλόμαστε άμεσα από αυτές τις ελλείψεις. Στη διάθεσή σας για όποια περαιτέρω πληροφορία επιθυμείτε.
Ευχαριστώ,
Νικόλας Μοσχόπουλος,
Γενικός Ιατρός,
τηλ. 6944460669.