Κορωνοϊός -Απαισιόδοξοι οι επιστήμονες: «Ούτε τα Χριστούγεννα δεν θα έχουμε ξεμπλέξει»

Απαισιόδοξα είναι τα μηνύματα των υγειονομικών αρχών στις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Βρετανία για την πορεία της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού.

Το τελευταίο 24ωρο στη χώρα του Ντόναλντ Τραμπ καταγράφηκαν 1.000 νέοι θάνατοι με τον Αμερικανό πρόεδρο να συνειδητοποιεί – κάλλιο αργά παρά ποτέ-την αναγκαιότητα χρήσης της μάσκας σε δημόσιους χώρους.

Στην Καλιφόρνια τα κρούσματα σχεδόν αγγίζουν το μισό εκατομμύριο ενώ πάνω από τις μισές πολιτείες των ΗΠΑ έχουν μπει στη λίστα καραντίνας για τη Νέα Υόρκη που έχουν εκδώσει ο κυβερνήτης της, Άντριου Κουόμο και ο δήμαρχος του «Μεγάλου Μήλου», Μπιλ ντε Μπλάζιο. Αυτό σημαίνει οι πολίτες που διαμένουν στις πολιτείες αυτές και θέλουν να εισέλθουν στη Νέα Υόρκη θα μπαίνουν για προληπτικούς λόγους σε 14ημερη καραντίνα.

Στην Αυστραλία καλπάζει ο αριθμός των κρουσμάτων με τους πολίτες της Μελβούρνης να υποχρεούνται να φορούν μάσκες μόλις βγουν από το σπίτι.

Στη Βρετανία, σε ανακοίνωσή της η διεύθυνση του ερευνητικού ιδρύματος «Welcome Trust» αναφέρει ότι από τον νέο κορωνοϊό δεν θα ξεμπλέξουμε ούτε τα Χριστούγεννα.

Πηγή: aftodioikisi.gr