Με την Αττική να βρίσκεται στο “μάτι” του επιδημικού κυκλώνα “Κορονοϊός” έχει φυσικά ενδιαφέρον και ο επιπλέον καταμερισμός των κρουσμάτων ανά περιοχή της πρωτεύουσας.

Οι αθηναϊκές γειτονιές, λοιπόν, που “επισκέπτεται” συχνότερα ο κορονοϊός είναι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, η Ομόνοια, τα Σεπόλια, η Πλατεία Βάθη και η Πλατεία Καραϊσκάκη. Στον αντίποδα, υπάρχουν και εκείνες οι περιοχές της πρωτεύουσας όπου ο κορονοϊός δεν έχει κάνει την εμφάνισή του. Αποκαλούνται “πράσινες” και είναι το Παγκράτι, η Κυψέλη και οι Αμπελόκηποι.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του Star, την άσχημη κατάσταση φαίνεται να δυσχεραίνουν οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των δεκάδων μεταναστών που ζουν σε αυτές τις περιοχές, αλλά και οι δεκάδες τοξικομανείς που δε μπορούν σε καμία περίπτωση να τηρήσουν τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής.

Μόλις την 18η Σεπτεμβρίου, στο Νοσοκομείο “Σωτηρία” από τους 103 ασθενείς που νοσηλεύονται, οι 40 είναι αλλοδαποί που ζουν στο κέντρο της Αθήνας.

Στον “Ευαγγελισμό” από τους 66 οι 34 είναι αλλοδαποί, στο “Αμαλία Φλέμινγκ” 10 από τους 20 ασθενείς που νοσηλεύονται είναι αλλοδαποί και στο νοσοκομείο “Αττικόν” νοσηλεύονται 26 αλλοδαποί.

πηγή: Star