Κορονοϊός: Η μη τήρηση των μέτρων θα φέρει νέα μέτρα – Ανησυχία για τα κρούσματα στην Αττική

Ο κορονοϊός είναι πάντα εδώ και χρειάζεται αυστηρή τήρηση των μέτρων τονίζει ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος. Ανησυχία για την αύξηση των κρουσμάτων στην Αττική. Πλησιάζουν τα 100 μέσα σε 20 μέρες.

Ο κορονοϊός παραμένει εδώ και απειλητικός με τους νεκρούς να είναι πλέον 200 και τα συνολικά κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 4.000, σύμφωνα και με την σημερινή αναφορά του ΕΟΔΥ.

Τα μέτρα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός και να μην υπάρξει διασπορά παραμένουν αναγκαία όπως τόνισε ο καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1.

Ο κ. Δημόπουλος αναφορικά με το γεγονός πως έχουμε πλέον 95 κρούσματα στην Αττική μέσα σε 20 μέρες και για το πως μπορεί να περιοριστεί ο κορονοϊός στα αστικά κέντρα τόνισε πως “ είναι αναμενόμενη η αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων για δυο λόγους. Πρώτα απ΄ όλα έχουμε μια αυξημένη κινητικότητα και τουρίστες στην ελληνική επικράτεια και το δεύτερο είναι πως υπάρχει μια χαλάρωση των μέτρων. Ο κορονοϊός εδώ ήταν πάντα και προστατευτήκαμε από αυτόν και πρέπει να εντείνουμε τα μέτρα αυτά. Δεν χρειάζονται αυστηρότερη μέτρα, χρειάζεται αυστηρότερη τήρηση των μέτρων που όλοι γνωρίζουμε”.

Παράλληλα επεσήμανε πως “γίνονται πολύ περισσότερα διαγνωστικά τεστ τις τελευταίες εβδομάδες, επομένως αυτό έχει ως συνέπεια τη μεγαλύτερη διάγνωση ασυμπτωματικών ή ολιγοσυμπτωματικών περιπτώσεων”.

Τα μέτρα αυτοπροστασίας είναι απαραίτητα για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός ενώ ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται να επιδείξουν οι ηλικιωμένοι αλλά και τα άτομα υψηλού κινδύνου

Ο κ. Δημόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι “πρέπει να υπάρχει ένας περιορισμός, να μην αυξηθούν τα κρούσματα και να υπάρχει δυνατότητα ιχνηλάτισης, εντοπισμού και καραντίνας των κρουσμάτων ώστε να εμποδίσουμε την περαιτέρω διασπορά. Πιστεύω ότι αν παραμείνουμε σε αυτά τα νούμερα μέρα με την μέρα και δεν βλέπουμε να ξεφεύγουν σημαντικά είναι κάτι που θα μπορέσουμε να το αντιμετωπίσουμε με λιγότερα προβλήματα.

Επίσης θα πρέπει να τονίσουμε την μεγάλη σημασία που έχει τα ηλικιωμένα άτομα και άτομα με συνοσηρότητες να τηρούν σχολαστικά τα μέτρα αυτά καθώς είναι πιο ευάλωτοι για να νοσήσουν. Νομίζω ότι αυτό γίνεται καθώς παρά την αύξηση των κρουσμάτων δεν υπάρχει ανάλογη αύξηση των νοσηλευομένων ασθενών και η βαριά νοσούντες ασθενείς είναι περιορισμένοι”.

Πηγή: newsit.gr