Κορονοϊός – Καθηγητής λοιμωξιολογίας Σκουτέλης: Επόμενος σκόπελος το τριήμερο της Πρωτομαγιάς

«Ξεπεράσαμε τον μεγάλο σκόπελο του Πάσχα με μεγάλη επιτυχία, χωρίς παρενέργειες και παρεκτροπές αλλά τώρα μιλούν όλοι για τον επόμενο σκόπελο, το τριήμερο της Πρωτομαγιάς» δήλωσε ο λοιμωξιολόγος και διευθυντής της Β’ Παθολογικής Λοιμωξιολογικής κλινικής, Αθανάσιος Σκουτέλης.

«Από εδώ και πέρα θα έχουμε καλό καιρό, θα έχουμε ήλιο, καλοκαίρι. Δεν μπορεί να γίνεται συνέχεια αυτή η δουλειά, κλέφτες και αστυνόμοι» είπε ο κ. Σκουτέλης μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πρέπει να ανακοινωθεί η ημερομηνία για την έναρξη σταδιακής άρσης των μέτρων. Ο Έλληνας έδειξε έναν αξιοθαύμαστο χαρακτήρα. Από εδώ και πέρα πιστεύω πως αν τον βάλει συνδιαχειριστή της ευθύνης θα αντιδράσει ακόμα πιο ώριμα. Δεν υπάρχει μοντέλο, αλλά τα μέτρα χαλαρώνουν και σε δύο εβδομάδες, αν βλέπω αύξηση κρουσμάτων ή θανάτων τα επαναφέρω» τόνισε.

«Τα μέτρα αίρονται γιατί η κατάσταση στην οικονομία κοντεύει να φτάσει στο “κόκκινο”. Πρέπει η κυβέρνηση να κρατήσει μια λεπτή ισορροπία να χαλαρώσει τα μέτρα για να μην κινδυνέψει η οικονομία και να μην έχει προβλήματα θνητότητας ο πληθυσμός. Δεν υπάρχει προηγούμενο, άλλο το τι κάνουν οι γείτονες. Άλλη κοινωνία η ελληνική, άλλο η σουηδική», σχολίασε ο κ. Σκουτέλης.

«Η μαγική λέξη είναι η απόσταση και μην εκπλαγείτε αν δείτε σύσταση για μάσκες. Δεν μας ενδιαφέρει εμείς να μην κολλήσουμε αλλά κυρίως εμείς να μην μεταδώσουμε» επεσήμανε.

Αναφερόμενος στον τουρισμό είπε: «Θα θέλουμε τους ξένους να έρθουν; θα τους ελέγχουμε; Θα τους στέλνουμε πίσω; Θα έχει χρήματα ο Έλληνας να κάνει εσωτερικό τουρισμό; Είναι πολλά τα ερωτήματα. Δεν είναι ακόμα πεθαμένος ο τουρισμός για φέτος. Αυτούς που θέλουμε έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα: Άγγλοι, Ισπανοί, Ιταλοί».

«Η θάλασσα είναι τόσο μεγάλη που τους χωράει όλους σε απόσταση δύο μέτρων και περισσότερο» κατέληξε.

Πηγή: reader.gr