Οι άνθρωποι με ορισμένους τύπους αίματος είναι πιο επιρρεπείς στον θανατηφόρο ιό COVID-19 και τείνουν να παρουσιάζουν πιο σοβαρά συμπτώματα, έχει διαπιστώσει μια πρωτοποριακή έρευνα.

Οι ειδικοί στην Κίνα έχουν διαπιστώσει ότι τα άτομα με αίμα τύπου Α είναι πιο ευάλωτα στο στέλεχος του κορωνοϊού, ενώ τα άτομα με τύπο Ο φαίνεται να είναι πιο ανθεκτικά. Μετά την ανάλυση των μοτίβων αίματος περισσότερων από 2.000 μολυσμένων ασθενών στην Κίνα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι με αίμα τύπου Α είχαν υψηλότερο ποσοστό λοίμωξης και ανέπτυξαν σοβαρότερα συμπτώματα. Εκείνοι με τύπο Ο έτειναν να βιώνουν πιο ήπια συμπτώματα από τη νόσο, που ονομάζεται επίσης Sars-CoV-2.

Ο Wang Xinghuan, του Κέντρου για την τεκμηρίωση και τη εφαρμοσμένη ιατρική στο νοσοκομείο Zhongnan του Πανεπιστημίου Wuhan, δήλωσε: “Οι άνθρωποι της ομάδας αίματος Α μπορεί να χρειαστούν ιδιαίτερα ενισχυμένη προσωπική προστασία για να μειώσουν την πιθανότητα μόλυνσης.

“Οι ασθενείς με Sars-CoV-2 που έχουν μολυνθεί με την ομάδα αίματος Α μπορεί να χρειαστεί να παρακολουθήσουν πιο προσεκτική παρακολούθηση και επιθετική θεραπεία”.

Αντίθετα, η “ομάδα αίματος Ο είχε σημαντικά μικρότερο κίνδυνο για τη μολυσματική ασθένεια σε σύγκριση με ομάδες αίματος μη-Ο”, σύμφωνα με δημοσίευμα που δημοσίευσε στο Medrxiv.org.

Από τους συμμετέχοντες στη μελέτη που είχαν πεθάνει από τη νόσο, οι οποίοι ήταν 206, 85 ήταν αίματος τύπου Α και 52 είχαν αίμα τύπου Ο.

Ο Gao Yingdai, ερευνητής στο Κρατικό Κύριο Εργαστήριο Πειραματικής Αιματολογίας στο Tianjin που δεν συμμετείχε στη μελέτη, δήλωσε ότι η νέα μελέτη “μπορεί να είναι χρήσιμη για τους επαγγελματίες του τομέα της ιατρικής, αλλά οι απλοί πολίτες δεν θα πρέπει να λαμβάνουν τα στατιστικά στοιχεία πολύ σοβαρά”.

Πρόσθεσε: “Αν είστε τύπος Α, δεν υπάρχει λόγος πανικού. Δεν σημαίνει ότι θα μολυνθείτε 100 τοις εκατό.

“Εάν είστε τύπος Ο, δεν σημαίνει ότι είστε απολύτως ασφαλείς. Εξακολουθείτε να πλένετε τα χέρια σας και να ακολουθείτε τις οδηγίες που εκδίδονται από τις αρχές. ”

Οι προσπάθειες περιορισμού του κορωνοϊού εντός των συνόρων της Κίνας απέτυχαν και το COVID-19 εξελίχθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, προκαλώντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) να το κηρύξει πανδημία.

Οι επιστήμονες βρίσκονται σε έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο για να βρουν μια θεραπεία, με την ασθένεια να οδηγεί σε περισσότερους από 7.000 θανάτους.

Σε όλο τον κόσμο, οι συνολικές επιβεβαιωμένες περιπτώσεις κορωνοϊών έχουν ξεπεράσει τις 182.000 – που πλήττουν περισσότερες από 100 χώρες.

Πηγή: ereportaz.gr

Προηγούμενο άρθροΟ ΚΟΡΩΝΟΙΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝΕ………
Επόμενο άρθροΟ ΠΑΣΠΑΛΗΣ – ΕΝΑ ΤΣΑΠΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΟΥΒΛΟΜΥΤΑ