Η πραγματική εικόνα από το άνοιγμα των καταστημάτων θα φανεί σε δύο εβδομάδες, λένε οι ειδικοί

Τα επιδημιολογικά δεδομένα μετά το άνοιγμα της αγοράς θα φανούν έπειτα από μια βδομάδα ενώ πλήρης εικόνα για τα κρούσματα κορονοϊού θα υπάρξει έπειτα από δύο βδομάδες, όπως τόνισε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Ο κ. Βασιλακόπουλος, μιλώντας στο Mega, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι δεδομένη είναι μια μικρή αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, ωστόσο το ζητούμενο είναι αυτή η αύξηση να είναι μικρή και διαχειρίσιμη. Επίσης, ο κ. Βασιλακόπουλος συμβούλευσε τους πολίτες να μην χρησιμοποιούν υφασμάτινες μάσκες προστασίας, αλλά χειρουργικές, διότι, όπως υποστήριξε, έχουν καλύτερα αποτελέσματα όσον αφορά την προστασία από τον κορονοϊό. Αναφερόμενος στο εμβόλιο, είπε πως είναι αποτελεσματικό ακόμη και στον μεταλλαγμένο ιό που έχει εντοπιστεί.

Ταυτόχρονα, ο καθηγητής Υγειονομικής και Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας επίσης στο MEGA, σημείωσε ότι η μετάλλαξη του ιού στη χώρα μας, έχει εντοπισθεί ήδη σε 26 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Εξήγησε, όμως, ότι υπάρχει ανησυχία σε δύο «ορφανά» στην Αθήνα και την Κρήτη που δεν έχουν ιχνηλατηθεί, προσθέτοντας ότι ο μεταλλαγμένος ιός δεν έχει μεν πιο σοβαρά συμπτώματα, αλλά είναι πιο μεταδοτικός. Δήλωσε επίσης, πως  η πορεία των κρουσμάτων παρουσιάζει σταθερότητα και εξέφρασε αισιοδοξία ότι θα συνεχιστεί κατά τον ίδιο τρόπο και στο προσεχές διάστημα.

Πηγή: ethnos.gr