Κυβέρνηση: Ακυρώνει τα υγειονομικά πρωτόκολλα -Χωρίς τεστ οι τουρίστες στην Ελλάδα

Στην ακύρωση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, ειδικά στις μεταφορές και τον τουρισμό προχωρά η κυβέρνηση θυσιάζοντας την υγεία των εργαζομένων και του λαού προκειμένου με κάθε τρόπο να διασφαλίσει τα συμφέροντα των αεροπορικών εταιριών, των τουριστικών ομίλων και των μεγάλων «τουρ οπερέιτορ».

Αυτό αποτυπώθηκε ξεκάθαρα στο σχέδιο της κυβέρνησης για τον τουρισμό στην εποχή του κορωνοϊού που παρουσίασε αναλυτικά ο αρμόδιος υπουργός Χ. Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι «οι δυνητικοί επισκέπτες της Ελλάδας δεν θα είναι υποχρεωμένοι να πραγματοποιήσουν τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού, ούτε θα μπαίνουν σε καραντίνα, ωστόσο θα γίνονται στην Ελλάδα δειγματοληπτικά τεστ στους επισκέπτες». Δηλαδή θα γίνονται ορισμένα δειγματοληπτικά τεστ ελέγχων έναντι του κορωνοϊού και όχι υποχρεωτικά τεστ!!!

Οι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι που θα έρθουν στην Ελλάδα από το εξωτερικό θα μετακινούνται ανεμπόδιστα χωρίς να τους έχει γίνει τεστ προηγουμένως θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τους ίδιους, όσο και μεγάλα τμήματα του ντόπιου πληθυσμού αλλά και πολίτες άλλων κρατών που θα βρεθούν στη χώρας μας…

Και όλα αυτά όταν η κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες αποφάσισε, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός από:

  • 1 Ιουνίου να ανοίξουν κάμπινγκ και κατασκηνώσεις και ξενοδοχεία πόλης 12μηνης λειτουργίας
  • 15 Ιουνίου τα υπόλοιπα καταλύματα
  • 15 Ιουνίου να επιτραπούν ταξίδια από το εξωτερικό μόνο στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος
  • 1 Ιουλίου να επιτρέπονται οι πτήσεις και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της χώρας

Όλα τα παραπάνω χωρίς ουσιαστικά μέτρα υγειονομικής πρόληψης και προφύλαξης. Αντί αυτών και σε μια προσπάθεια να «χρυσώσει» το χάπι, ο κ. Θεοχάρης υποσχέθηκε: «Ενίσχυση υγειονομικής ικανότητας των προορισμών. Συνεργαζόμενο γιατρό με κάθε κατάλυμα και ορισμό συντονιστή από κάθε κατάλυμα. Κατάρτιση επιχειρησιακού πλάνου διαχείρισης των κρουσμάτων. Ειδικούς χώρους για καραντίνα ανά περιφέρεια, ανά νησί και μεταφορά σε δομή υγείας όταν χρειαστεί»…

Όλα καλά επί χάρτου… Βέβαια ο υπουργός ξεχνά ότι στη νησιωτική Ελλάδα και σε μεγάλο μέρος της ηπειρωτικής χώρας, δεν υπάρχουν υποδομές για να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες του ντόπιου πληθυσμού, πολύ δε περισσότερο ενός μικρού ή μεγάλου τουριστικού ρεύματος. Αλλά όλα αυτά είναι λεπτομέρειες μπροστά στην καπιταλιστική …ανάγκη ανοίγματος της τουριστικής αγοράς.

  Σημείωση: Εσείς κύριε Τσιόδρα τι λέτε για όλα αυτά;

Πηγή: https://www.imerodromos.gr/