Λινού: Πολύ «καθησυχαστικός» ο Χαρδαλιάς

Η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού, μιλώντας στην ERT1 χαρακτήρισε τον κ. Χαρδαλιά πολύ καθησυχαστικό στη σημερινή του ενημέρωση για τις εξελίξεις για τον κορονοϊό.

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο η ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον κ. Χαρδαλια, ο οποίος παρέθεσε μία σειρά από νούμερα μετά το άνοιγμα του τουρισμού.

Σχετικά με την ενημέρωση για τον κορονοϊό, η καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ χαρακτήρισε πολύ «καθησυχαστικό» τον κ. Χαρδαλιά τονίζοντας ότι θα έπρεπε να είναι πιο αυστηρός.

Οι «ψευδομάσκες» με το πλαστικό δεν κάνουν τίποτα

 H καθηγήτρια επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού εκτίμησε ότι πρέπει να γίνει υποχρεωτική η χρήση μάσκας και με πρόστιμο.

«Νωρίτερα ήμουν σε ένα κατάσταστημα σημερα το πρωί και ήταν περίπου 20-25 εργαζόμενοι και ήταν ζήτημα αν 2 φορούσαν σωστά τη μάσκα. Πολλοί φορούσαν ψευδομάσκες, με το πλαστικό μπροστά, που δεν κάνουν τίποτα» δήλωσε χαρακτηριστικά

Σχετικά με τις ψευδομάσκες με το πλαστικό επισήμανε ότι δεν προστατεύουν κανένα ενώ εξέφρασε την απορία της για το γεγονός ότι δεν έχει δει σώματα ασφαλείας να φοράνε μάσκα.«Παρατήρησα τουλάχιστον 50 αστυνομικούς μπροστά από το Μέγαρο της Αστυνομίας, στην Αλεξάνδρας, τον ένα δίπλα στο άλλο, μερικοί μοιράζονταν το ίδιο κινητό και δε φορούσε κανείς μάσκα. Αυτό μπορεί να καθησυχάσει τον κόσμο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τη σύγχυση που επικρατεί από το ξεκίνημα της πανδημίας για τη σημασία της χρήσης της πανδημίας, η κ. Λινού σχολίασε τα εξής:

«Νομίζω ότι έπρεπε να πουμε την αλήθεια στον κόσμο. Πρώτος ο ΠΟΥ προσπάθησε να πει ότι δεν είναι απαραίτητη η μάσκα στην αρχή της πανδημίας. Ο λόγος που το είπε αυτό δεν ήταν επειδή το πίστευε ή επειδή δεν είχε καλή πληροφόρηση αλλά επειδή έπρεπε να διασφαλίσουμε και να κρατήσουμε τις μάσκες για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής. Για το υγειονομικό προσωπικό δηλαδή»

Πηγή: aftodioikisi.gr