Φίλε Πέτρο,

Αν και δεν  απάντησες στην τελευταία μου ανάρτηση https://kefaloniamagazine.gr/apopsi/lixoyri-to-thisayrofylakio-to-sano-amp-i-nychterini-volta-sto-yperlampro-porto/ την  οποία περιμένω σύντομα δεν μπορώ να μην σχολιάσω όλα όσα αναφέρεις.

1.      Ο δήμος αναφέρεις λειτούργησε μεθοδικά και οργανωτικά. Σου υπενθυμίζω ότι είμαστε ο τελευταίος δήμος που ψήφισε κανονισμό λειτουργίας του συμβουλίου (Φεβρουάριος 2020) με αποτέλεσμα  λόγω αυτής της καθυστέρησης να μην μπορεί να συγκροτηθεί Τουριστική Επιτροπή ( θα πρέπει να εγκριθεί από την επικεντρωμένη ο κανονισμός). Ο δήμος Σάμης έχει και τα 2 πολύ νωρίτερα από εμάς. Τραγικό ένα χρόνο μετά να μην υπάρχει τουριστική επιτροπή σε ένα Δήμο όπως τον δικό μας που έχει ανάγκη τον συντονισμό και την στήριξη στον  τουριστικό κλάδο.

2.      Θεωρείς επιτυχία τα ταξίδια του δημάρχου στην Αθήνα. Αποτέλεσμα είχαμε; Εργατικές κατοικίες / νοσοκομείο / αλιευτικό καταφύγιο / ΤΕΙ . Στα τέσσερα καυτά θέματα του Δήμου δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν είναι επιτυχία η γνωριμία με τον υπουργό αλλά η εξεύρεση λύσης. Άλλο οι προθέσεις και άλλο το αποτέλεσμα.

3.      Σπάνια ποιότητα διοίκησης/ επέβαλε πειθαρχία . Εδώ  μπορούμε απλά να δακρύσουμε από την συγκίνηση. Τι να θυμηθούμε ότι εκμεταλλευόμενος νομικά τερτίπια επέβαλε σχεδόν δικτατορικά προτάσεις του με ψήφους 6 υπερ  και 15 κατά;;;;;;; Μην τα ξαναγράφουμε δεν έχει νόημα. Για το μπάχαλο των συμβουλίων δεν θα  το ρίξουμε στην συμπαθέστατη κ. Καμινάρη που δεν μπορεί να επιβάλει τον κανονισμό λόγω ευγένειας. Ο νέος πρόεδρος που θα αναλάβει σύντομα και έχει διατελέσει πολλά χρόνια σε αυτή την θέση ίσως να τα πάει καλύτερα.

4.      Άνοιγμα στην αντιπολίτευση. Σε  δυο ουσιαστικές  θέσεις που θα μπορούσαν δοθούν στην αντιπολίτευση ως άνοιγμα ( σχολικές επιτροπές) την μια θέση την κράτησε για τον υποψήφιο του και την άλλη την έδωσε σε έναν μελλοντικό υποψήφιο του. Για την τουριστική επιτροπή δεν περιμένουμε κάτι διαφορετικό αν και υπάρχει πρόσωπο που έχει πολλά θετικά χαρακτηριστικά. Μια δική μας Όλγα  (Ελένη) Κεφαλογιάννη ίσως ;;;;;

5.      Οι κινήσεις του διακρίνονται από δικαιοσύνη και κοινωνική ευαισθησία. Δεν θα πω τίποτα γιατί ειλικρινά γελάνε και τα άκοπα χορτάρια από τις απευθείας αναθέσεις.

Καλό θα ήταν να σταματήσει η καραμέλα ότι είμαστε νέος δήμος και έχουμε κορωνοϊό. Κορωνοϊό έχει όλος ο πλανήτης . Ότι είμαστε νέος Δήμος το ξέρατε από πριν  και ειδικά εσείς κ .Κατσιβέλη που ήσασταν αντιδήμαρχος. Οφείλατε να είχατε προετοιμαστεί με σχέδιο και πλάνο.

 Θα συμφωνήσω ότι μεγάλο μέρος του  κόσμου  που ψήφισε Ρουχωτα/ Αραβαντινό  τους έχει εγκαταλείψει. Πλέον και οι δυο έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο τους στην πολιτική ζωή του τόπου μετά από 20 και πλέον χρόνια. Άλλωστε πιστεύω ότι η νίκη Κατσιβέλη  ήταν περισσότερη ψήφος άρνησης προς τους δυο παρά επιλογή Κατσιβέλη.
 Ο κόσμος είναι σε αναμονή όμως να ξέρεις γιατί με τις προσθήκες των τριών  ο Κατσιβέλης δεν εκφράζει το νέο και το άφθαρτο όπως έλεγε προεκλογικά αλλά γυρίζει σε εποχής δημαρχίας Κατσιβέλη Σπύρου και Αλεξανδροπούλου Νόπης. Σχετικά με τον Μαντζουράτο θεωρώ ότι κινείται πιο έξυπνα από όλους αφού πολύ σωστά ετοιμάζει την διάδοχη κατάσταση με τον Βαλλιάνο δίνοντας του πολύ χώρο δράσης. Με επικεφαλή  τον Βαλλιάνο στις επόμενες εκλογές θεωρώ ότι ίσως έχουμε την έκπληξη.

Όπως βλέπεις φίλε Πέτρο τα πράγματα δεν ακριβώς όπως τα γράφεις.

Μην ξεχνάς ότι για να γυρίσει το ποτάμι πίσω πρέπει να υπάρχει .

Στην δική μας περίπτωση το ποτάμι είναι ξερό και γεμάτος χορτάρια και μεταφορικά και κυριολεκτικά.

Αν όμως θεωρείς ότι υπάρχει ποτάμι πρόσεξε μήπως από τα ορμητικά νερά του βουλιάξουν τα κρουαζιερόπλοια που δένουν στο λιμάνι μας…..

ΔΡΑΚΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ
Προηγούμενο άρθροΜία Κεφαλονίτισσα και Λειβαθινιά στους χορευτές της Λυρικής που αποχαιρετούν την καραντίνα με ένα εξαιρετικό βίντεο (βίντεο)
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: 20 νέα κρούσματα στην Ελλάδα!