Πες Στέφανε Τσιτσιπά: «Εκανα λάθος, μην κάνετε το ίδιο» και όλοι θα σε ακούγαμε με προσοχή. Τώρα ξέρεις τι λένε οι «πολλοί» Στέφανε; «Κοίτα ποιος μιλάει», λένε και γελάνε.

Αφού πέρασε όμορφα ο Στέφανος Τσιτσιπάς – το δικαιούται άλλωστε μετά μια κοπιαστική χρονιά – αφού πήρε το μικρόφωνο και τραγούδησε και έβγαλε τον καημό του που όλο στη  βρύση των Grand Slam φτάνει και φεύγει στεγνός, είπε να μας συμβουλεύσει, με κόσμιο και αστικό τρόπο, όπως θα κάνουν εκεί στο Μόντε Κάρλο που κατοικεί το παιδί και βλέπει τον κόσμο με τα μάτια του πρωταθλητή: αφ’ υψηλού…

Τι μας είπε δηλαδή ο ταλαντούχος αντισφαιριστής στο σποτάκι της καμπάνιας «Μένουμε ασφαλείς»; «Κανένα μας βήμα δεν είναι πραγματικά ανέμελο αυτό το καλοκαίρι. Γιατί επιστρέφοντας από τις διακοπές μας, κάθε βήμα δικό σου, δικό μου, κάθε νέου, μας φέρνει πιο κοντά στους γονείς μας και στους παππούδες μας. Όσοι αγαπάμε μπορεί να είναι πιο ευάλωτοι από εμάς στον κορονοϊό».

Σωστός, αλλά μήπως θα έπρεπε να πει για να τον καταλάβουμε καλύτερα κι εμείς κι οι νέοι στους οποίους απευθύνεται: «Παιδιά μην κοιτάτε εμένα που ξεσάλωσα (και καλά έκανε το παλικαράκι) και ήπια θάλασσες ποτά αγκαλιά και πλάι πλάι με φίλους και γνωστούς και ξένους και αγνώστους στης Μυκόνου τις παράφορες νύχτες. Μην κοιτάτε που τραγούδησα, που γλέντησα, που δεν φόρεσα μάσκα, εσείς κοιτάξτε τι θα κάνετε γιατί εγώ φεύγω για Μόντε Κάρλο κι εκεί τα πράγματα είναι κάπως αλλιώς απ’ ό,τι εδώ στο Σωτηρία και στο Αττικόν…»

Αυτά έπρεπε να πει ο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης του τένις και να προσθέσει ακόμη: «Εγώ έκανα λάθος κι ευτυχώς δεν το πλήρωσα… Εσείς μην το κάνετε!»… Το να μας συμβουλεύεις Στέφανε Τσιτσιπά και να μας  προειδοποιείς με ύφος κουρασμένο μετά από κραιπάλη και μάτι γλαρό μετά από ξενύχτι να προσέχουμε ό,τι εσύ έγραψες στα παλιά σου (αθλητικά) υποδήματα, που τα άφησες σπίτι για τις ανάγκες του σποτ, ε, αυτό δεν αγγίζει κανέναν νέο. «Δάσκαλε που δίδασκες», θα σου απαντήσουν πολλοί, Στέφανε και δίκιο θα ‘χουν.

Πες ρε παιδί: «Εκανα λάθος!» και όλοι θα σε ακούγαμε με προσοχή. Τώρα ξέρεις τι λένε οι «πολλοί» Στέφανε; «Κοίτα ποιος μιλάει», λένε και γελάνε. Καλά έκανες και το έριξες έξω, αλλά μην μας συμβουλεύεις τώρα που φεύγεις να προσέχουμε. Γιατί Στέφανε: «Το κατά λάθος λάθος μπορεί να σε οδηγήσει και σε άλλα επόμενα, δεν σε επαναφέρει όμως στο σωστό ποτέ»…

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο άρθροΑπό Σεπτέμβριο και… βλέπουμε αύξηση ατόμων σε γάμους και βαπτίσεις
Επόμενο άρθροΑυτά είναι τα πέντε μέτρα ελάφρυνσης που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης