Ένας από τους φονικότερους δρόμους της Ελλάδας, δρόμους καρμανιόλα, είναι ο δρόμος Πατρών – Πύργου. Δεκάδες τα θύματα από τα τροχαία δυστυχήματα, στον δρόμο αυτόν, δεκάδες τα σπίτια που ξεκληρίζονται.
Ως προς τη κατασκευή του, κάτι είχε αρχίσει να κινείτε, μέχρις ότου το περασμένο καλοκαίρι, με  “απόφαση του υπ. Υποδομών, Κων. Αχ. Καραμανλή, ,  «πάγωσαν» τα έργα στις εργολαβίες όπου είχαν εγκατασταθεί ανάδοχοι.”

Όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει αυτό!!
Αν διαβάσει κανείς το ρεπορτάζ της εφημερίδας ¨Καθημερινή”, για το θέμα, ( δες εδώ ),
θα δει πως οι διαδικασίες επανεκκίνησης ολοκλήρωσης των έργων, θα είναι αρκετά χρονοβόρες, με αποτέλεσμα, οι “θυσίες στον Μολώχ της ασφάλτου”, να συνεχιστούν, αμείωτες!!!

Ο Δήμος Πατρέων,  με ανακοίνωσή του τονίζει , «ο δήμος Πατρέων διεκδικεί διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις, την κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου Πάτρα – Πύργος – Τσακώνα», προσθέτοντας ότι «αυτό το έργο θα μπορούσε μέχρι σήμερα να είχε κατασκευαστεί και να το χρησιμοποιούμε με ασφάλεια χωρίς να χάνονται στην άσφαλτο ανθρώπινες ζωές».
Δες εδώ όλη την ανακοίνωση
Σήμερα δε, με το αίτημα αυτό, κινητοποιείται και προχωρά στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου, στον κόμβο της βιομηχανικής περιοχής.
Θεωρώντας πως ο δρόμος αυτός, είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της Κεφαλονιάς και τους επισκέπτες της, λόγω της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, του νησιού μας με το λιμάνι  της Κυλλήνης, πιστεύουμε, πως οι τρεις Δήμοι της Κεφαλονιάς, θα πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους, με αυτές του Δήμου Πατρέων και να διεκδικήσουν, την άμεση κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, ενός αυτοκινητόδρομου ασφαλή, που δεν θα χάνονται ανθρώπινες ζωές, όπως συμβαίνει τόσα χρόνια τώρα.
Τάσος Καβαλλιεράτος.

Προηγούμενο άρθροΤο πρώτο ελληνικό ηλεκτρικό πλοίο ετοιμάζεται να αρχίσει δρομολόγια
Επόμενο άρθροΚοροναϊός η νέα απειλή! Παγκόσμιος συναγερμός! Τέσσερις νεκροί, πάνω από 200 κρούσματα