Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, οφείλουμε όλοι και όλες να καταδικάσουμε την… επικαιροποιημένη τακτική της κας Κράτσα, Περιφερειάρχη Π.Ι.Ν, να εισφέρει στην λειτουργία ενός θεσμικού οργάνου όπως το Περιφερειακό Συμβούλιο, τακτικές και συμπεριφορές ενός ξεπερασμένου παρελθόντος.

Η αστυνομοκρατία, το face control, οι συστάσεις και οι απαγορεύσεις στην έκφραση της λαϊκής διαμαρτυρίας, όχι απλά φανερώνουν τον πανικό της Περιφερειακής Αρχής μπροστά στις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών για το ζήτημα των εξορύξεων, αλλά καταδεικνύουν εντελώς προκλητικά την πρόθεσή της να μην “επιτρέψει” με κατασταλτικά μέτρα… “κανονικότητας” μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις, όπως στην αντίστοιχη συνεδρίαση του Π.Σ πριν λίγες ημέρες στο Αργοστόλι.

Η τακτική αυτή και τα νέα-παλαιά ήθη, είναι μη αποδεκτά. Οι συλλογικότητες και τα κινήματα οφείλουμε να αντιδράσουμε. Στα πλαίσια αυτά είμαι σίγουρος πως τα μέλη του νέου συντονιστικού της Ανοιχτής Συνέλευσης Κεφαλονιάς-Ιθάκης, θα προχωρήσουν όσο το δυνατόν πιο άμεσα, στις ενέργειες που θα κρίνουν απαραίτητες.

Οι τοπικές κοινωνίες δεν απειλούνται-δεν φιμώνονται!

Σταύρος Αντύπας

Από το fb Ανοιχτή Συνέλευση Κεφαλονιάς-Ιθάκης ενάντια στην Εξόρυξη Υδρογονανθράκων

 

Προηγούμενο άρθροΣτρατιωτικοποίηση του κράτους από τη Νέα Δημοκρατία – Καταργεί αρμοδιότητες του Λιμενικού
Επόμενο άρθροΚλίμα αστυνομοκρατίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, χωρίς λόγο και αφορμή!