Περί δικηγόρων ο λόγος.

Αρχικά σου έκλεισαν τα δικαστήρια, κατόπιν τα υποθηκοφυλακεία, ενώ τέλος ανέστειλαν τις εργασίες τους οι συμβολαιογράφοι και οι δικαστικοί επιμελητές.

Αντικειμενικά από τις αρχές Μαρτίου δεν μπορούσες να δουλέψεις, ενώ τα έξοδα και οι υποχρεώσεις έτρεχαν.

Περίμενες μ’ αγωνία να ακούσεις την κοινή υπουργική ανακοίνωση τύπου για την ενίσχυση όσων πλήττονται από την γενική αναστολή λειτουργίας εξαιτίας του κορωναϊού (τα περίφημα 800€). Σου είπαν ότι είσαι μέσα, αλλά και ότι δεν είσαι μέσα.

Μετά έβγαλαν ανακοίνωση ότι είσαι μέσα αλλά όχι με τους πρώτους, θα περιμένεις την πλατφόρμα που θα άνοιγε το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη. Άνοιξε η πλατφόρμα και τελικά χωρίς να σου πουν τίποτα δεν ήσουν δικαιούχος. Μετά σου είπαν ότι θα σου δώσουν κουπόνια από σούπερ μάρκετ να ψωνίσεις και I.O.U. του Βαρουφάκη.

Εντέλει σ’ έσπρωξαν στην υποτίμηση και την ξεφτίλα μετά από τόσα χρόνια σπουδών σε πανεπιστήμια και μεταπτυχιακά να σε καταρτίσουν κάτι Κ.Ε.Κ. τελειόφοιτων μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με τα γνωστά ελικίκου και την πλήρη ξεφτίλα της έννοιας εκπαίδευση για να πάρεις 600€. Τα οποία όμως τελικά δεν είναι 600 αλλά 400€ που θα έπαιρνες με την αίτηση και τα αλλά 200€ αν έδινες για την πιστοποίηση στο σκόιλ ελικικου του Μεμτζή. Όπου τελικά ούτε τα 400€ μπήκαν άμεσα, ούτε υπάρχει πιθανότητα να πάρεις τα 200€ που σου ζητούν με 100 ώρες κατάρτιση και μέσα σε προθεσμία, αλλά εσύ περιμένεις.

Σου έταξαν όμως ότι τον Μάιο θα πάρεις τα 800€, τα οποία εντέλει δεν θα τα πάρεις διότι στις 27/4 σου ‘παν πως ξεκινάμε με την λειτουργία της δικαιοσύνης. Εντέλει όμως η λειτουργία της δικαιοσύνης αφορά μόνο τις τράπεζες και τις δικές τους δουλειές, αφού η άρση αναστολής γίνεται προς τα υποθηκοφυλακεία και τις συναινετικές προσημειώσεις.

Τι ώρα έχει Τσιόδρα να βάλω; Φοβάμαι για το αύριο μου γι’ αυτό…

Από το fb του δικηγόρου Γεράσιμου Γαβριελάτου