Πόρος: Καθαρίστηκε από τον Δήμο ο χώρος του μνημείου “Περσέας”-Κουρκουμέλης: “Θα έπρεπε να έχει μια καλύτερη προβολή” (εικόνες)

Ένα από τα ομορφότερα μέρη του Πόρου για να διαλογιστείτε και να νιώσετε την πολυπόθητη εσωτερική γαλήνη κ αρμονία, είναι η περιοχή του σαρακίνικου που την χαίρονται όχι μόνο οι κάτοικοί της, αλλά και όλοι όσοι επισκέπτονται το μνημείο “Περσέας” και την βόλτα.
Η αλήθεια είναι ότι φέτος έγινε προσπάθεια από τα συνεργεία του Δήμου Αργοστολίου και καθαρίστηκε ο δρόμος που οδηγεί στο μνημείο. Κόπηκαν ξεραμένα και πεσμένα δέντρα που απομακρυνθήκαν τα σπασμένα κλαδιά και καθαρίστηκε και καλλωπίστηκε ο χώρος του μνημείου.
Ένα μνημείο που είναι αφιερωμένο στους κεφαλονίτες που φυγάδευσαν τον μοναδικό επιζήσαντα του βρετανικού υποβρυχίου “Περσέας” στις 6 Δεκεμβρίου 1941, από αυτό το σημείο.
Είμαι βέβαιος για όσους θέλουν να περάσουν μερικές στιγμές ηρεμίας μπορούν να το επισκεφτούν. Ο ρομαντισμός της περιοχής, αλλά και η απίστευτη θέα από την κορυφή του παλαιού σιλό (γύψου), με τα κύματα χτυπάνε πάνω στα τραχιά βράχια, τα ταχύπλοα περνούν κάτω από το σιλο μέσα από τα γαλάζια νερά και η καθαρή θάλασσα που κάνει ορατό το βυθό θα σας εντυπωσιάσει και θα σας χαλαρώσει.
Όσο πιο χαλαροί νιώσετε, τόσο πιο αποτελεσματικός θα είναι ο διαλογισμός σας για να ηρεμήσετε το νου και το σώμα σας .
Αξίζει η επίσκεψη όλων.
Ο πρόεδρος κοινότητας πόρου
Οδυσσέας Γαλιατσάτος
Στο σημείο των εργασιών παρευρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Πρόννων και πρόεδρος τουριστικής επιτροπής , Νικόλαος Κουρκουμέλης, ο οποίος δήλωσε ότι το μνημείο εντυπωσιάζει από το μέρος που βρίσκεται και θα έπρεπε όμως να έχει μια καλύτερη προβολή.

Πόρος: Καθαρισμός χώρου μνημείου "Περσέας" Ένα από τα ομορφότερα μέρη του Πόρου για να διαλογιστείτε και να…

Δημοσιεύτηκε από Galiatsatos Odysseas στις Σάββατο, 27 Μαρτίου 2021

Διαβάστε επίσηςΥπουργείο Εσωτερικών: Έξτρα χρήμα στους Δήμους λόγω κορωνοιού-Πόσα παίρνουν Αργοστόλι, Ληξούρι, Σάμη & Ιθάκη (απόφαση)

Διαβάστε επίσηςΥπουργείο Εσωτερικών: Στέλνει χρήμα στην Κεφαλονιά λόγω ΙΑΝΟΥ-Πόσα θα πάρουν οι Δήμοι Αργοστολίου & Ληξουρίου (αποφάσεις)

Διαβάστε επίσης: “Όταν συναντιέται το Ληξούρι με το Αργοστόλι….όλα γίνονται καλύτερα…!”-Η πορεία της υγείας του Γιώργου Κουρή

Διαβάστε επίσηςΜάκης Σιμωτάς (Πρόεδρος Εστιατόρων): “Η κυβέρνηση πρέπει να αναθεωρήσει τα μέτρα-Χθες στην Π. Βαλλιάνου-Πλατεία-Ριζοσπαστών κυκλοφορούσαν 1500 άτομα-Έρχονται “λουκέτα” στην εστίαση” (ηχητικό)

Διαβάστε επίσης: Τιμοθεάτος: “Μετά το θέμα με την Αγγλία οι κρατήσεις για Μάιο-Ιούνιο έχουν σταματήσει” (ηχητικό)

Διαβάστε επίσης: Υγεία: Προσλήψεις σε Κεφαλονιά-Ιθάκη αλλά και σε όλη τη χώρα-Βγήκαν αποτελέσματα (ονόματα)

Διαβάστε επίσης: Γεράσιμος Αγγελάτος: Ο Κεφαλονίτης ναυτικός που βρίσκεται “σε ομηρεία” απευθύνει έκκληση: “Τελειώνουν τα φάρμακα και τα τρόφιμα, τελειώνουν και τα καύσιμα”