Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ:
Ο πρώτος και βασικότερος στόχος μας ήταν όχι μόνο να μην έχουμε θύματα, αλλά να μην πάθει ούτε γρατσουνιά, κανένας συμπατριώτης ή επισκέπτης μας. Και αυτός ο στόχος επετεύχθη με την δική σας απόλυτη συμπαράσταση και πειθαρχία.
Απευθυνόμενος σε εσάς, είχα γράψει προχτές ότι η προστασία της ζωής προηγείται κάθε υλικής ζημιάς.
ΤΩΡΑ ΟΙ ΖΗΜΙΕΣ:
Ο στόχος τώρα είναι η ανοικοδόμηση του νησιού, η επιστροφή του σε κανονική λειτουργία, η επισκευή των υποδομών μας που χτυπήθηκαν αλύπητα από τον κυκλώνα και η συμπαράσταση στην αποκατάσταση των πληγέντων ιδιωτών και επαγγελματιών που θα αποζημιωθούν ως πληγέντες από θεομηνία-φυσικές καταστροφές.
Ενημέρωσα σήμερα όλους τους πληγέντες επαγγελματίες της Βορείου Ιθάκης, αύριο θα ακολουθήσει η ενημέρωση και των επαγγελματιών στο Βαθύ, για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί και τους παρακάλεσα να κρατήσουν φωτογραφικό υλικό των ζημιών, πέρα από το υλικό που έχουμε συλλέξει και εμείς, για την αποκατάσταση των καταστροφών.
Τα τηλεφωνικά δίκτυα και το δίκτυο ρεύματος από απόψε, αρχίζουν να αποκαθίστανται.
ΩΡΑ ΔΟΥΛΕΙΑΣ:
Με αυτή την κατεύθυνση αύριο θα υποδεχτούμε στο νησί μας τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Νίκο Χαρδαλιά, για να αποφασίσουμε την υλοποίηση του προγράμματος της αποκατάστασης των καταστροφών των πολιτών και των υποδομών του νησιού μας, ιδιαίτερα δε όσο αφορά στην αποκατάσταση του κατεστραμμένου Επαρχιακού Οδικού Δικτύου, Δεξά-Αετός, Φρίκες-Κιόνι.
Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας.
Θανάσης Λιβιτσάνης
Έπαρχος Ιθάκης

Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ:Ο πρώτος και βασικότερος στόχος μας ήταν όχι μόνο να μην έχουμε θύματα, αλλά να μην πάθει ούτε…

Gepostet von Thanasis Livitsanis am Samstag, 19. September 2020