Κεντρονοτιο Ιόνιο, Πελοπόννησος και δευτερευόντως Αττική Εύβοια και κεντρική Στερεά πρέπει να πάρουν μέτρα για έντονες βροχές και ανέμους. Τα προγνωστικά δεν είναι πολυ καλά, και θα πρέπει ο πληθυσμός να ενημερωθεί. Έρχεται κάτι πολύ δυνατό και ο κρατικός μηχανισμός πρέπει να αντιδράσει σύντομα για την αποφυγή όσο γίνεται των προβλημάτων.
Οι περιοχές που αναφέρω παραπάνω ιδίως το νότιο Ιόνιο και η Πελοπόννησος θα χτυπηθούν σφόδρα κατά 80-90% με τα σημερινά στοιχεία. Άνεμοι στα 120-130χλμ αναμένονται με ριπές στα 140-150χλμ ενώ οι βροχοπτώσεις θα είναι ραγδαίες και τοπικά ίσως δούμε και πάνω από 200 χιλιοστά ως ημερήσιο υετό.
Οι Πελοποννήσιοι καλό θα ήταν να κοιτάξουν λίγο τα φρεάτια κοντά στα σπίτια τους μήπως θέλουν καθάρισμα, να κοιτάξουν αν είναι δυνατόν τις υδρορροές από τις σκεπές, να διασφαλίσουν αντικείμενα που ίσως παρασυρθούν από τον αέρα και να διασφαλίσουν υπόγεια σπιτιών.
Η επίσημη πρόγνωση θα βγεί από την σελίδα σε λίγες ώρες και πιθανώς να έχουν μεταβληθεί λίγο τα στοιχεία ως προς τις περιοχές, ωστόσο καλό θα ήταν οι παραπάνω περιοχές να προετοιμάζονται μιας και το σύνολο σχεδόν των προγνωστικών τις βάζουν στα κόκκινα. Καλό σας μεσημέρι.
Από το fb FORECAST WEATHER