Από την συμμετοχή μου στη σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.), με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή κ. Παναγιώτη Σταμπουλίδη.
Αντικείμενο της συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος, οι καταστροφικές συνέπειες του Covid-19 στις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις καθώς και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την «επόμενη μέρα» όταν ανοίξει οριστικά το λιανεμπόριο. Είναι αναγκαίο να διασφαλιστεί ότι στην αγορά θα υπάρξει ρευστότητα, η οποία θα φτάσει στα χέρια όσων πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι δεν θα αφήσει τον κλάδο μας αβοήθητο και σύντομα θα υπάρξει νέο πακέτο στήριξης. Ο Γενικός Γραμματέας από την πλευρά του κατέγραψε τα ζητήματα που ενσκήπτουν και μας τόνισε ότι όλοι ασπάζονται τις αγωνίες μας και καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια να είναι όσο πιο μικρή γίνεται η επίπτωση της πανδημίας στις επιχειρήσεις και την οικονομία. Ακόμα απάντησε σε ερωτήματα που τέθηκαν όσον αφορά τις επιταγές, την πρακτική των τραπεζών μέσα στην πανδημία, τα προγράμματα επιδότησης των Περιφερειών, το πρόγραμμα e- Λιανικό, την συνέχιση επιδότησης ενοικίου και αφού επαναλειτουργήσει το λιανεμπόριο, την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές στις περιοχές κάτω των 5.000 κατοίκων, την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων και άλλα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Από την συμμετοχή μου στη σημερινή τηλεδιάσκεψη ανάμεσα στα μέλη του προεδρείου της Ομοσπονδίας Εμπορίου και…

Δημοσιεύτηκε από Νιφοράτος Ιάκωβος στις Πέμπτη, 18 Μαρτίου 2021

Προηγούμενο άρθροΜετεωρίτης εξερράγη πάνω από την Ρόδο: Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας (Εικόνα)
Επόμενο άρθροΚαλά δεν υπάρχει: Ο Κ.Μητσοτάκης ως «Μακρυγιάννης» & η Γ.Αγγελοπούλου ως «Μπουμπουλίνα»