Σεισμοί 2014-2020 Έξι χρόνια ντροπής…

Έξι χρόνια κλείνουμε σήμερα από την σεισμική δόνηση που ταρακούνησε την Κεφαλονιά και ιδιαίτερα την Παλική στις 26 Ιανουαρίου 2014 15:55 μεγέθους 6.1 Ρίχτερ.
Μετά από μερικές ημέρες ήρθε η ολοκλήρωση της καταστροφής
Στις 3 Φεβρουαρίου και ώρα 05:08 σημειώθηκε νέος ισχυρός επιφανειακός σεισμός μεγέθους 5.8 Ρίχτερ με επίκεντρο να εντοπίζεται στις Δυτικές ακτές της Κεφαλονιάς.
Λογικά σε μία οργανωμένοι κοινωνία που σέβεται τους πολίτες της, μετά από τόσα χρόνια οι πληγές θα είχαν επουλωθεί.
Αμ δε.

Δυστυχώς για την Παλική αυτό δεν ισχύει.
Αν και από τους δύο αυτούς σεισμούς οι ζημιές εντοπίζονται ουσιαστικά σε δημόσια κτίρια και υποδομές, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά ότι στο δημόσιο τομέα αυτό που επικρατεί είναι το ρουσφέτι η λαμογιά και η ανικανότητα, αυτό συνεχίζεται ακόμα γιατί δεν είδαμε μετά τους σεισμούς να ζητηθούν ευθύνες από όσους είχαν εμπλακεί στην κατασκευή αυτών των δημόσιων κτιριακών εγκαταστάσεων και υποδομών.
Κόρακας κορακιού δεν βγάζει μάτι.
Βλέπουμε όμως ότι ακόμα, (δυστυχώς μόνο για το Ληξούρι), υπάρχουν υποδομές που είναι ακόμα ερείπια χωρίς κανείς να ενδιαφέρεται ουσιαστικά .
Οι Εργατικές πολυκατοικίες είναι ακόμα όρθια φαντάσματα για να δείχνουν την κατάντια του κράτους μας. Εκεί έπρεπε αμέσως να έχει επέμβει ο εισαγγελέας και να ζητηθούν ευθύνες.
Έξι χρόνια περιμένουν οι ιδιοκτήτες να γκρεμιστούν και να ανεγερθούν οι νέες που οι ίδιοι οι αρμόδιοι έχουν υποσχεθεί.
Το οδικό δίκτυο της Παλικής μπορεί να έχουν μπει σε κάποιο <<δρόμο>> αλλά με βήματα χελώνας και στο άμεσο μέλλον δεν νομίζω να έχουν ολοκληρωθεί τα έργα.
Στα σχολεία ακόμα μαθητές πηγαίνουν σε λυόμενα.
Το Θέατρο το στολίδι της Παλικής όχι μόνο δεν έχει αποκατασταθεί αλλά έχει υποστεί πολύ μεγαλύτερες ζημιές από την εγκατάλειψη.
Το δημαρχείο παραμένει ερειπωμένο για να το βλέπουν οι τουρίστες και να γελούν με τα χάλια μας….
Δεν ξέρω πόσο ακόμα θα αντέξει ο κόσμος και δεν θα πάρει τις καδινέλες στα χέρια, Και τότε θα δούμε πόσες καδινελιές (όπως που έλεγε ένα γεροντάκι στο Ληξούρι το καλοκαίρι) αντέχουν οι πλάτες τους.
κ. Κατσιβέλη, κ. Καππάτο, κ. Κράτσα κάντε επιτέλους κάτι.
Η αγανάκτηση και η κοροϊδία έχει ξεχειλίσει το ποτήρι…

Από το fb του Ilias Galiatsatos