Αγαπητό kefalonia magazine

Στην εκπομπή του δημοσιογράφου Σάκη Βούτου στον Ιόνιαν Γκάλαξι μίλησε σήμερα η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κεφαλονιάς-Ιθάκης Σοφία Ζαφειράτου.

Η κ. Ζαφειράτου αναφέρθηκε στα τεστ για τον κορωνοϊό που συζητιούνται ως μέτρα ελέγχου για τον τουρισμό και είπε ότι δεν εξασφαλίζουν απόλυτη επιτυχία. Συγκεκριμένα είπε ότι τα εν λόγω τεστ που συζητιέται να γίνονται 72 ώρες πριν ταξιδέψουν οι τουρίστες έχουν ευαισθησία περίπου 70%. Το υπόλοιπο 30% μπορεί να βγει λάθος.

«Τι θα γίνει αν κάποιος κάνει το τεστ, αυτό βγει αρνητικό, μετά μπει στο αεροπλάνο και μετά από 5-6 μέρες εκδηλώσει συμπτώματα;», αναρωτήθηκε η κ. Ζαφειράτου που πρόσθεσε ότι το κόστος από την μη λειτουργία του τουρισμού είναι μεγάλο, όμως μεγάλο είναι και το κόστος της υγείας.

Επίσης η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου είπε ότι ένα ζήτημα θα είναι η τήρηση των πρωτοκόλλων και ένα άλλο το ποιος θα κάνει τους ελέγχους για το αν τηρούνται.

Τέλος η κ. Ζαφειράτου υπενθύμισε τα τρία βασικά πράγματα που πρέπει να κάνουμε για να νικήσουμε τον ιό: Σχολαστικό πλύσιμο των χεριών, αποφυγή του συνωστισμού και σωστή χρήση της μάσκας

Ο τοπικός αναλυτής