Σπύρος Μπιμπίλας: «Αν μιλήσουν τα αγόρια θα γίνει χαμός»

Νέες αποκαλύψεις από τον Σπύρο Μπιμπίλα ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αρκετά πρόσωπα στο σωματείο των ηθοποιών

Για τις καταγγελίες που έχουν έρθει στη δημοσιότητα από ηθοποιούς για γνωστούς σκηνοθέτες μίλησε ο Σπύρος Μπιμπίλας στον ΣΚΑΪ και στην εκπομπή Dot. Ο Σπύρος Μπιμπίλας ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «υπάρχουν πολλές καταγγελίες για αρκετά πρόσωπα στο σωματείο. Το διοικητικό συμβούλιο παρέπεμψε τους δύο ηθοποιούς στο πειθαρχικό. Το θέμα των καταγγελιών δεν έχει κορυφωθεί, αυτά που έρχονται στα αυτιά μας είναι πολύ επικίνδυνα. Ο κορονοϊός έχει φέρει το πλήρωμα του χρόνου σε πολλά θέματα.

Οι φερόμενοι ως θύτες δεν έχουν έρθει σε εμάς ακόμα και θεωρώ πως θα έπρεπε να πουν μια συγγνώμη ή να κάνουν σαφή τη θέση τους… Δεν είναι μόνο κοπέλες που έχουν παρενοχληθεί. Υπάρχουν πολλά αγόρια που ακόμα δεν έχουν μιλήσειΑν ανοίξουν το στόμα τους θα γίνει χαμός» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σπύρος Μπιμπίλας και πρόσθεσε: «Ακόμα και εγώ που είμαι 45 χρόνια στο χώρο μένω έκπληκτος με τις εξελίξεις. Πρέπει να βγουν όσοι πρέπει να μιλήσουν, δεν πρέπει να είμαστε συνένοχοι.

Για κάποια γεγονότα είχα ακούσει, όπως και αρκετοί συνάδελφοί μου, αλλά όλοι έλεγαν μην το πεις. Ζούμε σε ένα μικρό χώρο και φοβόμαστε μη χάσουμε τη δουλειά μας. Υπήρχε φόβος και αυτή τη στιγμή φαίνεται να μην υπάρχει. Όταν έχεις μια Πρόεδρο της Δημοκρατίας που λέει “πείτε τα, μην φοβάστε” είναι βοηθητικό. Όταν υπάρχει και το Διαδίκτυο, όπου μπορεί ο καθένας να γράψει ό,τι θέλει εκεί είναι πιο εύκολο όμως γίνεται λίγο επικίνδυνο. Εμείς είπαμε με τα μέλη μας να προσπαθήσουμε να μην φωτογραφίσουμε πρόσωπα. Είπαμε “ελάτε στο σωματείο να τα καταγγείλετε” για να μην φανεί ότι υπάρχει κουτσομπολίστικη διάθεση».

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας, μάλιστα, με ανάρτησή του σχολίασε και την πρόσφατη παραίτηση του Δημήτρη Λιγνάδη από τη θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, γράφοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Ο αγώνας αυτών των ημερών δεν πήγε χαμένος. Λυπάμαι για ανθρώπους που δεν τίμησαν τη θέση τους».

Πηγή: ethnos.gr