Ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογράμμισε τη δήλωση από τον ΠΟΥ, ότι ο κορονοϊός ίσως γίνει ενδημικός και δεν φύγει ποτέ από την κοινωνία μας, αναφέρθηκε στο εμβόλιο, ενώ έθεσε το ρητορικό ερώτημα για το αν θα αντέχαμε σαν χώρα να ανακοινώνονται 147 νεκροί καθημερινά -όσους ανακοίνωσε χθες η Σουηδία.

Ο κος Τσιόδρας είπε συγκεκριμένα στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου από το υπουργείο Υγείας: «Όταν ένας ιός εμφανίζεται για πρώτη φορά και δεν υπάρχει ανοσία στην πολιτεία, ούτε εμβόλιο για να τον πολεμήσει, είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς για πόσο καιρό θα επιβιώσει. Εξακολουθεί να υπάρχει πάντα η ανάγκη περιορισμού του.

Το γεγονός ότι η Ελλάδα κατάφερε να τον περιορίσει, δεν σημαίνει πως τον εξαφανίσαμε. Ο ιός θα συνεχίσει να υπάρχει. Ίσως ακόμα και αν υπάρξει εμβόλιο. Το ίδιο συμβαίνει με τον ιό της γρίπης και αυτόν της ιλαράς που συνεχίζει να υπάρχει. Αυτό οφείλεται είτε σε υγειονομικές ελλείψεις σε χώρες είτε σε διάφορα fake news κατά του εμβολιασμού. Πάντως, όπως είπαν αξιωματούχοι του ΠΟΥ, η διαδικασία μαζικού εμβολιασμού των πληθυσμών της Γης έναντι του κορονοϊού, μοιάζει σαν αποστολή στο φεγγάρι».

Και συνέχισε: «Η τοποθέτηση του ΠΟΥ προέρχεται ίσως από fake news που κάνουν τον γύρο του κόσμου ότι… τελειώσαμε τη μάχη με τον ιό. Δεύτερον, από συμπεριφορές που δεν συνάδουν με τη φάση αντιμετώπισης του ιού που βρισκόμαστε και έντονου συνωστισμού σε όλον τον κόσμο. Τρίτον, η τοποθέτηση του ΠΟΥ ίσως οφείλεται σε νέες εξάρσεις του ιού σε διάφορες χώρες».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις νέες εξάρσεις του ιού παγκοσμίως: «Στην Ουχάν θα γίνει μαζικός έλεγχος των πολιτών εξαιτίας νέων κρουσμάτων σε συγκεκριμένα σημεία της πόλης. Στον Λίβανο οι αρχές επέβαλλαν και πάλι lockdown. Στο Πακιστάν το ίδιο, όπως και στην Ινδία. Η Σουηδία έχει υιοθετήσει ένα άλλο μοντέλο αντιμετώπισης του κορoνοϊού. Είναι μια χώρα 10 εκατομμυρίων κατοίκων. Θα αντέχαμε εμείς να ακούμε 147 νεκρούς σε μια ημέρα όπως οι Σουηδοί χθες;»…

Πηγή: gazzetta.gr