Σε μία ανησυχητική αποκάλυψη προχώρησε το Bloomberg αναφέροντας ότι ανακαλύφθηκε μετάλλαξη του Covid19 και η οποία είναι 10 φορές πιο μεταδοτική.

Στη Μαλαισία εντόπισαν μετάλλαξη του κορονοϊού, η οποία καθιστά τον ιό δέκα φορές πιο μεταδοτικό. Αυτή η μετάλλαξη, η οποία έχει εμφανιστεί ξανά σε άλλα μέρη του πλανήτη , έχει την ονομασία D614G.

Σύμφωνα με επιστήμονες, το στέλεχος αυτό μπορεί να σημαίνει ότι ήδη υπάρχουσες μελέτες για εμβόλιο μπορεί να αποδειχθούν αναποτελεσματικές ή ελλιπείς.

Η μετάλλαξη του κορονοϊού καταγράφηκε σε τουλάχιστον 3 από τα 45 κρούσματα τα οποία προκάλεσε ιδιοκτήτης εστιατορίου που επέστρεψε από την Ινδία και παραβίασε την καραντίνα. Επίσης, η μετάλλαξη εντοπίστηκε και σε άλλους ανθρώπους που επέστρεψαν από τις Φιλιππίνες, αλλά έχει εντοπιστεί και στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι δεν υπάρχει απόδειξη πως η μορφή αυτή του ιού οδηγεί σε πιο βαριά συμπτώματα.

virus734

Πηγή: dikaiologitika.gr

Προηγούμενο άρθροΦαρακλάτα: Όλα έτοιμα για την αποψινή εκδήλωση αφιέρωμα για τα 95 χρόνια Μίκης Θεοδωράκης (pics)
Επόμενο άρθροΑΟ Σάμης: “”Θα προσπαθήσουμε από κοινού να ξεπεράσει γρήγορα η ομάδα μας τα οποία προβλήματα αντιμετωπίζει και να χτίσουμε μαζί το μέλλον της”