Αυξητική στήθους με ανόρθωση ή μείωση; Πότε επιλέγουμε πλαστική στήθους και γιατί

Η πλαστική στήθους είναι μία πολύ δημοφιλής αισθητική επέμβαση που τα τελευταία χρόνια γίνεται από όλο και περισσότερες γυναίκες, ωστόσο ανάλογα τον τύπο της επέμβασης που επιλέγεται, διαφέρει και ο λόγος για τον οποίο γίνεται η διαδικασία. Συγκεκριμένα η πλαστική μπορεί να αφορά την αυξητική στήθους, δηλαδή την αύξηση μαστών σε μέγεθος αλλά και την ανόρθωση, δηλαδή την επαναφορά των μαστών στην νεανική τους όψη πριν την κύηση ή τον θηλασμό. Υπάρχουν ωστόσο και περιπτώσεις γυναικών που επιλέγουν μειωτική στήθους, δηλαδή την μείωση των μαστών, όταν αυτοί είναι αρκετά ογκώδεις και δυσκολεύουν την καθημερινότητά τους.

Σε κάθε περίπτωση, μία πλαστική στήθους είναι επέμβαση που χρειάζεται προσοχή και μεγάλη εμπειρία, γι’ αυτό θα πρέπει να εμπιστεύεστε τους ειδικούς του κλάδου. Ο πλαστικός χειρουργός Νικόλαος Καρμίρης, με μακροχρόνια πείρα στις αισθητικές επεμβάσεις στήθους, είναι σε θέση να σας προτείνει την βέλτιστη διαδικασία ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας, αλλά και να φέρει εις πέρας την πλαστική στήθους με θεαματικά αποτελέσματα που μοιάζουν απολύτως φυσικά.

Λίγο πιο μεγάλα

Όταν ακούμε τον όρο πλαστική στήθους, το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι η αυξητική στήθους και συνειρμικά η αύξηση μαστών σε μοντέλα, influencers και τηλεπερσόνες. Από τη Μαράια Κάρει και την Κέιτ Χάντσον, μέχρι τη Λίντσει Λόχαν αλλά και την πιο διάσημη πλαστική στήθους παγκοσμίως, τη μοναδική Πάμελα Άντερσον, η αύξηση μαστών φαίνεται πώς είναι το αγαπημένο trend των διασήμων -μαζί με την πλαστική μύτης-. Η αυξητική στήθους ωστόσο δεν είναι μόνο για τις σταρ, αφού παρέχει ένα σημαντικό boost αυτοπεποίθησης και σε γυναίκες που έχουν επιβιώσει από καρκίνο του μαστού και υποβλήθηκαν σε μαστεκτομή, αλλά θέλουν να ανακτήσουν το στήθος που είχαν πριν την περιπέτεια της υγείας τους.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Λίγο πιο μικρά

Πλαστική στήθους γίνεται και για τη μείωση του και μάλιστα η μειωτική στήθους επιλέγεται πολύ πιο συχνά απ’ ότι θα φανταζόταν κανείς. Η συγκεκριμένη περίπτωση αφορά γυναίκες στις οποίες ο όγκος και το βάρος των μαστών είναι δυσανάλογα με το ύψος και τα κιλά τους με αποτέλεσμα σοβαρές δυσκολίες στην καθημερινότητά τους, πόνους στη μέση και έντονο πρήξιμο των μαστών κατά την περίοδο. Με τη μειωτική στήθους, ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί τον υπερβολικό μυϊκό και λιπώδη ιστό, μειώνοντας σημαντικά τον όγκο και το βάρος τους και ξεκουράζοντας την μέση.

Για νέες μαμάδες και όχι μόνο

Συχνά η πλαστική στήθους περιλαμβάνει και την ανόρθωση και προτιμάται από γυναίκες που έχουν μόλις γεννήσει και βλέπουν τους μαστούς τους να έχουν χάσει τη νεανική τους όψη λόγω της εγκυμοσύνης και του θηλασμού. Ωστόσο, επειδή καθώς μεγαλώνουμε το στήθος τείνει να «πέφτει» η ανόρθωση μαστών μπορεί να γίνει και από γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας, ακόμη κι αν δεν έχουν κάνει πρόσφατα παιδιά.

Μάθετε τα πάντα για την πλαστική στήθους και επιλέξτε την επέμβαση που σας ταιριάζει. Επισκεφθείτε σήμερα την ιστοσελίδα του κορυφαίου πλαστικού χειρουργού Νικόλαου Καρμίρη και αναζητήστε πληροφορίες για την αύξηση, μείωση ή και ανόρθωση μαστών.