Καιρός: Αυτή την ημερομηνία έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο στη χώρα μας

Την Κυριακή 26 Ιανουαρίου, τα Δωδεκάνησα θα συνεχίσουν να δέχονται τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες, με σταδιακή βελτίωση στη συνέχεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά κατά τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα, στα δυτικά θα εμφανιστούν νέες νεφώσεις, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, φτάνοντας τα 3-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο ενδέχεται πρόσκαιρα να φτάσουν τα 6 μποφόρ. Από το απόγευμα, στα δυτικά, θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς, με ένταση 3-4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά, διατηρώντας ωστόσο τις ήπιες για την εποχή συνθήκες.

Προοπτική για τις αρχές Φεβρουαρίου: Πιθανές χιονοπτώσεις

Σύμφωνα με τον γνωστό μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, οι ενδείξεις για τις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου δείχνουν σαφή αλλαγή στο καιρικό σκηνικό. Οι ψυχρές αέριες μάζες που αναμένεται να επηρεάσουν τη χώρα ενδέχεται να φέρουν χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, προσφέροντας ένα σκηνικό πιο κοντά στον χειμώνα που πολλοί περιμένουν.

Η εξέλιξη του καιρού παραμένει υπό στενή παρακολούθηση, με τους ειδικούς να αναμένουν περαιτέρω δεδομένα για ακριβέστερες προβλέψεις.

Μάθετε τα πάντα για ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ – ΔΥΠΑ – ΟΠΕΚΑ – ΟΑΕΔ – ΕΦΚΑ εδώ