Κεφαλονιά: Απόλυτα επιτυχημένη η εθελοντική δράση «Καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε τα Πουλάτα» (εικόνες)

Σήκωσαν τα μανίκια, εφοδιάστηκαν με ασβέστη, βούρτσες και σκούπες και με όπλο την καλή τους διάθεση, ρίχτηκαν στη… μάχη της καθαριότητας!

Ο λόγος για τους κατοίκους του χωριού μας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Προέδρου της Κοινότητάς μας και του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αγκαλάκι» και συμμετείχαν με κέφι και χαμόγελο στη δράση «Καθαρίζουμε και ομορφαίνουμε τα Πουλάτα» που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σαββατοκύριακο!

Οι εθελοντές όλων των ηλικιών, ασβέστωσαν λιθιές και πεζούλια σε όλους τους δρόμους των Πουλάτων, τον προαύλιο χώρο και τους κορμούς των δέντρων του Κοινοτικού Γραφείου και της πλατείας, το Κοινοτικό Κοιμητήριο και άλλους κοινόχρηστους χώρους, δίνοντας κυριολεκτικά μία άλλη όψη στο χωριό μας. Ειδικά δε η συμμετοχή των λίγο μεγαλύτερων ηλικιακά συγχωριανών μας, όπως του κυρίου Γιώργου Ζαχαράτου, έχει σημειολογικά ξεχωριστή σημασία για τις έννοιες του εθελοντισμού και την κοινωνικής προσφοράς.

Ο Πρόεδρος των Πουλάτων, κύριος Παντελής Τουλάτος ευχαρίστησε θερμά τους εθελοντές για το χρόνο που διέθεσαν, αλλά και το Δήμο Σάμης για την προμήθεια του ασβέστη, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επίτευξη του στόχου και κυρίως για τη συμμετοχή των κατοίκων του χωριού μας στην προσπάθεια να ομορφύνουμε τον τόπο μας εν όψει του Πάσχα.

Από την πλευρά τους τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Αγκαλάκι», διά του Προέδρου του, κυρίου Βασίλη Τουλάτου, επισήμαναν πως ο πολιτισμός με την ευρύτερη έννοιά του, ταυτίζεται τόσο με την προστασία του περιβάλλοντος, όσο και με την ευπρέπεια και καθαριότητα ενός χώρου. Για αυτό και δράσεις όπως αυτή, θα πρέπει να τυγχάνουν ευρείας αποδοχής, αλλά και συμμετοχής.

Για την ιστορία, να αναφέρουμε ότι το ασβέστωμα αποτελεί παλαιά συνήθεια, κυρίως στη νησιωτική Ελλάδα, που ταυτιζόταν με την καθαριότητα και την επιμέλεια. Ειδικότερα το Πάσχα, σε πολλές περιοχές της χώρας το ασβέστωμα πραγματοποιείτο ώστε δρόμοι και αυλές να είναι καθαροί κατά την περιφορά του Επιταφίου. Σε ότι αφορά δε στους κορμούς των δέντρων, υπήρχε η άποψη ότι ο ασβέστης τα προστατεύει από έντομα και μύκητες, αλλά και από τα ζώα που τρέφονται με τα φύλλα τους.

Συγχαρητήρια σε όλους!

Πηγή: poulatakefalonias.gr