Κεφαλονιά – Μυρτώ: «Μου ζήτησαν τη βούρτσα της για να εξετάσουν τις τρίχες» – Συγκλονίζει ο πατέρας της στον ΑΝΤ1 (βίντεο)

Κεφαλονιά – Συγκλονίζει ο πατέρας της Μυρτούς στον ΑΝΤ1: «Της ζητάω συγγνώμη κάθε μέρα – Ορκίζομαι ότι θα βρω την άκρη»

Νέα στοιχεία για την έρευνα γύρω από τον θάνατο της 19χρονης Μυρτούς στην Κεφαλονιά παρουσίασε σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, η εκπομπή «Το Πρωινό» του ΑΝΤ1. Η δημοσιογράφος της εκπομπής έκανε λόγο για αντιφάσεις στις καταθέσεις των τριών προφυλακισμένων, εξέταση ψηφιακών πειστηρίων και ενδεχόμενο κατ’ αντιπαράσταση εξέτασής τους, ενώ ο πατέρας της Μυρτούς αποκάλυψε ότι η ανακρίτρια του ζήτησε ακόμη και τη βούρτσα της κόρης του προκειμένου να εξεταστούν τρίχες της. Τα λόγια του για τη Μυρτώ και τις τύψεις με τις οποίες ζει πεντέμισι μήνες μετά τον θάνατό της συγκλονίζουν.

Η υπόθεση του θανάτου της 19χρονης Μυρτούς επιστρέφει στο επίκεντρο, καθώς οι τρεις προφυλακισμένοι κατηγορούμενοι μεταφέρονται εκ νέου στην Κεφαλονιά για συμπληρωματικές απολογίες ενώπιον της ανακριτικής Αρχής.

Το θέμα παρουσιάστηκε το πρωί της Τετάρτης στην εκπομπή «Το Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, με τη δημοσιογράφο της εκπομπής να μεταφέρει νεότερες πληροφορίες από τη δικαστική διερεύνηση και αμέσως μετά να ακούγεται η φωνή του πατέρα της Μυρτούς.

«Έχουν προκύψει νέα στοιχεία»

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν από το «Πρωινό», σήμερα πραγματοποιείται η μεταγωγή των τριών κατηγορουμένων στην Κεφαλονιά.

Η δημοσιογράφος της εκπομπής ανέφερε ότι οι τρεις πρόκειται να απολογηθούν συμπληρωματικά, καθώς μετά την πορεία της ανάκρισης έχουν προκύψει νέα στοιχεία.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά της ότι φαίνεται να υπάρχουν αντιφάσεις σε όσα έχουν υποστηρίξει οι τρεις κατηγορούμενοι.

Σύμφωνα πάντα με το τηλεοπτικό ρεπορτάζ, έχουν εξεταστεί ψηφιακά πειστήρια, τα οποία αντιπαραβάλλονται με όσα έχουν καταθέσει οι εμπλεκόμενοι.

Ένα από τα ζητήματα που επιχειρείται να αποσαφηνιστεί είναι, κατά το ρεπορτάζ, τι ακριβώς συνέβη στο δωμάτιο όπου βρισκόταν η Μυρτώ και ποιες ήταν οι κινήσεις των τριών προσώπων.

Η δημοσιογράφος ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει πληροφορία σύμφωνα με την οποία δεν αποκλείεται οι τρεις να εξεταστούν κατ’ αντιπαράσταση ενώπιον της ανακρίτριας, προκειμένου να αποσαφηνιστούν οι διαφορετικές εκδοχές.

Πρόκειται για πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την εκπομπή και αναμένεται να φανεί μέσα από την ανακριτική διαδικασία εάν και με ποιον τρόπο θα αξιοποιηθούν.

Η αποκάλυψη για τη βούρτσα της Μυρτούς

Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί ένα ακόμη στοιχείο που αποκάλυψε ο ίδιος ο πατέρας της 19χρονης.

Όπως είπε, περίπου πριν από έναν μήνα η ανακρίτρια του ζήτησε εάν έχει στην κατοχή του βούρτσα με την οποία χτένιζε τα μαλλιά της η Μυρτώ.

Όταν ρωτήθηκε από τη δημοσιογράφο ποιος του τη ζήτησε, απάντησε ξεκάθαρα:

«Η ανακρίτρια».

Και εξήγησε, σύμφωνα με όσα του μεταφέρθηκαν:

«Από την τρίχα βλέπουν αν είναι χρήστης ναρκωτικών η κόρη μου. Έτσι με ρώτησε ο γιατρός και αυτό μου είπε».

Η δημοσιογράφος παρατήρησε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να διερευνηθεί εάν είχε υπάρξει χρήση ουσιών και κατά το παρελθόν.

Ο πατέρας της Μυρτούς ήταν κατηγορηματικός:

«Μα δεν έκανε το παιδί μου. Δεν ξέρω τι αποφάσεις έχουν βγάλει, αλλά ξέρω εγώ το παιδί μου».

Η αναφορά έχει ιδιαίτερη σημασία ακριβώς επειδή καταδεικνύει ότι η έρευνα επιχειρεί να συγκεντρώσει στοιχεία που θα μπορούσαν να δώσουν απαντήσεις και για το ιστορικό της 19χρονης.

Αυτό, βεβαίως, δεν προδικάζει το αποτέλεσμα οποιασδήποτε εργαστηριακής ή δικαστικής διερεύνησης.

«Έχασα τον θησαυρό μου»

Από εκείνο το σημείο και μετά, η συνέντευξη παύει ουσιαστικά να αφορά μόνο τη δικαστική εξέλιξη.

Γίνεται η εξομολόγηση ενός πατέρα που προσπαθεί ακόμη να αντιληφθεί πώς έχασε το παιδί του.

«Έχουν περάσει πεντέμισι μήνες που έχασα τον θησαυρό μου, έχασα το δώρο Θεού, τη Μυρτούλα μου», είπε.

Ο ίδιος εξακολουθεί να υποστηρίζει ότι η εικόνα που έχει παρουσιαστεί για την κόρη του δεν ανταποκρίνεται στο παιδί που εκείνος γνώριζε.

Αλλά ίσως το πιο οδυνηρό στοιχείο της μαρτυρίας του είναι ότι στρέφει ένα μέρος της ευθύνης στον ίδιο του τον εαυτό.

«Της ζητάω συγγνώμη κάθε μέρα»

Στην εκπομπή αναφέρθηκε ότι ο πατέρας της Μυρτούς βασανίζεται από το γεγονός ότι δεν είχε αντιληφθεί όσα ενδεχομένως συνέβαιναν στη ζωή της κόρης του.

Και ο ίδιος το επιβεβαιώνει με λόγια που δύσκολα μπορούν να αφήσουν κάποιον ασυγκίνητο:

«Εγώ, εκ του αποτελέσματος, δεν κρίνομαι σωστός γονιός γιατί έχασα το παιδί μου. Που εγώ το πρόσεχα το παιδί μου».

Και συνεχίζει:

«Εγώ του ζητάω συγγνώμη κάθε μέρα του παιδιού μου, γιατί εγώ με το παιδί μου μιλάω».

Περιγράφει μάλιστα πώς μπαίνει στο δωμάτιο της Μυρτούς, όπου έχει δεκάδες φωτογραφίες της.

«Πάω στο δωμάτιό του που έχω πενήντα, εκατό φωτογραφίες και του λέω: “Πάω γι’ αυτό, παιδί μου. Ορκίζομαι ότι θα βρω την άκρη”».

Και ακολουθεί ίσως η πιο σκληρή φράση ολόκληρης της συνέντευξης:

«Σου ζητάω συγγνώμη γιατί ήμουν αποτυχημένος γονιός».

Λόγια ενός πατέρα που προφανώς δεν αποτελούν κάποια αντικειμενική κρίση για τον ίδιο, αλλά περιγράφουν το βάρος και τις τύψεις που λέει ότι κουβαλά μετά την απώλεια της κόρης του.

«Σου υπόσχομαι ότι θα τιμωρηθούν αυτοί»

Ο πατέρας της 19χρονης περιγράφει ακόμη μία καθημερινή συνήθεια που έχει αποκτήσει μετά τον θάνατο της Μυρτούς.

Μπαίνει στο δωμάτιό της, τη σταυρώνει όπως έκανε όταν εκείνη ήταν ζωντανή και της μιλά.

«Μυρτούλα μου, εγώ σ’ αγαπάω πιο πολύ από πριν. Σου ζητάω συγγνώμη γι’ αυτό που έγινε. Σου υπόσχομαι όμως ότι θα τιμωρηθούν αυτοί», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η τελευταία αυτή φράση αποτυπώνει τη δική του θέση και την επιθυμία του να αποδοθούν ευθύνες. Η ποινική ευθύνη των κατηγορουμένων, βεβαίως, αποτελεί αντικείμενο της δικαστικής διαδικασίας και θα κριθεί από τα αρμόδια δικαστικά όργανα.

Η μητέρα της Μυρτούς και τα αστέρια

Στο τέλος της συνομιλίας, η δημοσιογράφος ρώτησε τον πατέρα της Μυρτούς για τη μητέρα της 19χρονης.

Η απάντησή του ήταν ακόμη μία συγκλονιστική περιγραφή του πένθους που βιώνει η οικογένεια.

Όπως είπε, η μητέρα προσπαθεί να περνά μεγάλο μέρος της ημέρας της στο νεκροταφείο και επιστρέφει αργότερα στο σπίτι.

Όταν όμως νυχτώνει, όλα αλλάζουν.

«Την ώρα που θα νυχτώσει το βράδυ θα έρθει εδώ και θα είναι κλαίγοντας. Θα φωνάζει, θα κυνηγάει τα άστρα ότι είναι το παιδί της. Είναι αστέρι και τρέχει ένα αστέρι στον ουρανό και πάει για το παιδί της».

Και ολοκλήρωσε με τέσσερις λέξεις:

«Τρελαθήκαμε όλοι, κύριοι».

Την 1η Οκτωβρίου ενώπιον της ανακρίτριας

Οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 22, 23 και 26 ετών, έχουν προφυλακιστεί από τον περασμένο Απρίλιο για την υπόθεση.

Η μεταγωγή τους στην Κεφαλονιά πραγματοποιείται σήμερα, Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, και σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες την Πέμπτη 1η Οκτωβρίου πρόκειται να βρεθούν ενώπιον της Ανακρίτριας Κεφαλληνίας για συμπληρωματικές απολογίες.

Η υπόθεση έχει ήδη περάσει από μια πολύμηνη έρευνα, στην οποία έχουν αξιοποιηθεί καταθέσεις, κινητά τηλέφωνα, κάμερες ασφαλείας και άλλο ψηφιακό υλικό.

Ήδη από τον Απρίλιο είχε γίνει γνωστό ότι οι Αρχές συνέχιζαν την έρευνα σε ψηφιακό υλικό από κινητά και κάμερες ασφαλείας.

Τώρα το ενδιαφέρον στρέφεται στα νέα στοιχεία που, σύμφωνα με το σημερινό ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, έχουν προκύψει από την επεξεργασία του υλικού και στις πιθανές αντιφάσεις που θα κληθούν να εξηγήσουν οι κατηγορούμενοι.

Πεντέμισι μήνες μετά, η Κεφαλονιά περιμένει απαντήσεις

Η υπόθεση της Μυρτούς δεν είναι απλώς ακόμη μία ποινική δικογραφία για την τοπική κοινωνία.

Είναι η ιστορία ενός κοριτσιού 19 ετών που έχασε τη ζωή του, μιας οικογένειας που εξακολουθεί να αναζητά απαντήσεις και μιας δικαστικής έρευνας που καλείται να ανασυνθέσει με ακρίβεια όσα συνέβησαν.

Τι ακριβώς έγινε τις τελευταίες ώρες της Μυρτούς;

Τι δείχνουν τα ψηφιακά πειστήρια;

Πού εντοπίζονται οι αντιφάσεις στις οποίες αναφέρθηκε σήμερα το «Πρωινό»;

Θα πραγματοποιηθεί τελικά κατ’ αντιπαράσταση εξέταση των τριών κατηγορουμένων;

Και τι θα προκύψει από τις πρόσθετες ανακριτικές πράξεις;

Οι απαντήσεις δεν μπορούν να δοθούν από τηλεοπτικές εκπομπές ούτε από δημοσιεύματα. Θα πρέπει να προκύψουν από τα στοιχεία της δικογραφίας και τη δικαστική διαδικασία.

Για τον πατέρα και τη μητέρα της Μυρτούς, όμως, υπάρχει μία πραγματικότητα που δεν πρόκειται να αλλάξει.

Πεντέμισι μήνες μετά, το δωμάτιο της κόρης τους παραμένει γεμάτο φωτογραφίες της.

Και ένας πατέρας εξακολουθεί να μπαίνει εκεί, να της μιλά και να της δίνει την ίδια υπόσχεση:

«Ορκίζομαι ότι θα βρω την άκρη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ