Όταν ο Μάκης Μεταξάς έβαλε πρώτη φορά υποψηφιότητα στον Πόρο το 1982! (pics)

Σήμερα και για πολλές ώρες έψαχνα να βρω μερικά σημαντικά έγγραφα που αφορούσαν την υπόθεση του Θολωτού τάφου των Τζαννάτων. Είχα την αίσθηση ότι η υπόθεση της προστασίας και ανάδειξης του μνημείου είχε πάρει οριστικά τον δρόμο της και κάπου τα είχα καταχωνιάσει. Φαίνεται όμως πως δεν τα υπολόγισα σωστά και ξανά για μια ακόμη φορά σαν γάτος σκαρφαλωμένος στο πατάρι ανακάτευα χαρτιά αναζητώντας αυτά τα έγγραφα και μαζί με αυτά άθελά μου μνήμες θαμμένες σε φακέλους μέσα σε σκονισμένα κιβώτια.

Σκαλίζοντας όλους αυτούς τους φακέλους διαισθάνθηκα πως στην πραγματικότητα και όσο περνούν τα χρόνια πολλά από αυτά τα έγγραφα επί της ουσίας δεν μου ανήκουν.

Ένας από αυτούς τους φακέλλους αφορούσε τις Αυτοδιοικητικές εκλογές της 17 Οκτωβρίου του 1982 όπου για πρώτη φορά σε ηλικία 28 ετών έθεσα μαζί με άλλους 13 συμπολίτες μου υποψηφιότητα για την Κοινότητα Πόρου. Ο συνδυασμός μας έφερε τον τίτλο “ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Πόρου” .

Εκεί ξαναδιάβασα την πρώτη μας ανακοίνωση όπου μαζί με το πρόγραμμά μας ήταν και τα ονόματα του ψηφοδελτίου μας. Με συγκίνηση και νοσταλγία ξαναθυμήθηκα τα ονόματα όλων μας και ιδιαίτερα όσων σήμερα δεν είναι πλέον κοντά μας.

Μέσα στον φάκελλο ήταν και μερικά αρνητικά φιλμ και μερικές φωτογραφίες που καταγράφουν στιγμές και πρόσωπα από εκείνη την εποχή.

Αποφάσισα πως το καλύτερο μνημόσυνο που θα μπορούσα να κάνω σε όλους τους συναγωνιστές μας και τους φίλους μας που μας έχουν φύγει από την ζωή θα ήταν να σας παραδώσω μέρος από αυτό το υλικό με την υπόσχεση να το συμπληρώσω μόλις βρω τον χρόνο ή να το συμπληρώσετε και εσείς στο μέτρο που έχετε αντίστοιχα ανάλογο φωτογραφικό ή οποιοδήποτε άλλο υλικό.

Στο φωτογραφικό υλικό που θα δείτε καταγράφεται η υποδοχή που κάναμε στους ετεροδημότες μας στο λιμάνι του Πόρου την Παρασκευή της 15ης Οκτωβρίου του 1982 και η κεντρική μας Ομιλία με την συνεστίαση και τον χορό που ακολούθησε στο Εστιατόριο του Παντελή.

Φωτογράφος η γυναίκα μου Hettie Putman Cramer

Από το fb του Μάκη Μεταξά