Ένα αναποδογυρισμένο σκάφος εντοπίστηκε ανοιχτά της παραλίας Αράγια στον Πόρο Κεφαλονιάς, προκαλώντας εύλογα ερωτήματα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στη συγκεκριμένη κατάσταση.
Την πληροφορία και τις χαρακτηριστικές φωτογραφίες δημοσιοποίησε ο Σπύρος Καγκάδης, ο οποίος αναφέρει χαρακτηριστικά:
«Κότερο βρέθηκε ανοικτά της Παραλίας Αράγια του Πόρου Κεφαλονιάς! Στην φωτογραφία μου φαίνεται το μπαούλο με τρόφιμα του κότερου!»
Στην πρώτη φωτογραφία διακρίνεται το σκάφος ανεστραμμένο μέσα στη θάλασσα και πολύ κοντά στην ακτή, με ένα μεγάλο μέρος του κύτους του να βρίσκεται πάνω από την επιφάνεια του νερού.
Στο βάθος φαίνονται ιστιοπλοϊκά να κινούνται κανονικά στην περιοχή, ενώ το αναποδογυρισμένο σκάφος έχει φτάσει πλέον στα πολύ ρηχά της παραλίας.
Το μπαούλο με τα τρόφιμα
Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δεύτερη φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση.
Σε αυτή φαίνεται ένα μεγάλο λευκό αποθηκευτικό μπαούλο, το οποίο, σύμφωνα με τον Σπύρο Καγκάδη, προέρχεται από το συγκεκριμένο σκάφος.
Στο εσωτερικό του διακρίνονται συσκευασμένα τρόφιμα και άλλα αντικείμενα, μεταξύ των οποίων ψωμί, μπισκότα και διάφορες κλειστές συσκευασίες τροφίμων.
Το εύρημα ενισχύει την εικόνα ότι μαζί με το αναποδογυρισμένο σκάφος αντικείμενα από το εσωτερικό ή τον εξοπλισμό του κατέληξαν στην ακτή.
Το κρίσιμο ερώτημα: Τι συνέβη στο σκάφος;
Αυτό που δεν μπορεί να εξακριβωθεί από τις φωτογραφίες είναι πώς ακριβώς ανατράπηκε το σκάφος, πότε συνέβη το περιστατικό και εάν επέβαιναν άνθρωποι σε αυτό τη στιγμή της ανατροπής.
Οι εικόνες από μόνες τους δεν επιτρέπουν επίσης ασφαλή ταυτοποίηση του σκάφους ούτε σύνδεσή του με άλλο ναυτικό συμβάν.
Επομένως, οποιαδήποτε τέτοια συσχέτιση χωρίς επίσημη ενημέρωση θα ήταν πρόωρη.
Το δεδομένο που καταγράφεται είναι ότι ένα αναποδογυρισμένο σκάφος εμφανίστηκε στην περιοχή της παραλίας Αράγια και τουλάχιστον ένα αντικείμενο που φέρεται να προέρχεται από αυτό βρέθηκε στην ακτή.
Αναμένονται περισσότερες πληροφορίες
Η παρουσία ενός ανεστραμμένου σκάφους στην περιοχή δημιουργεί αναπόφευκτα ερωτήματα και για την τύχη των πιθανών επιβαινόντων.
Μέχρι στιγμής, από τις πληροφορίες που συνοδεύουν τις συγκεκριμένες φωτογραφίες δεν προκύπτει ποιοι επέβαιναν στο σκάφος, εάν υπήρξε επιχείρηση διάσωσης ή εάν πρόκειται για σκάφος που παρασύρθηκε μέχρι τον Πόρο μετά από περιστατικό σε διαφορετικό σημείο του Ιονίου.
Οι απαντήσεις μπορούν να δοθούν μόνο μετά την επίσημη ταυτοποίηση του σκάφους και την ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές.
Σε κάθε περίπτωση, οι φωτογραφίες του Σπύρου Καγκάδη αποτυπώνουν ένα ασυνήθιστο περιστατικό στην παραλία Αράγια του Πόρου, με το ανεστραμμένο σκάφος να έχει καταλήξει πλέον σχεδόν πάνω στην ακτογραμμή.
Το Kefalonia Magazine θα επανέλθει με νεότερες πληροφορίες μόλις υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την προέλευση του σκάφους και τις συνθήκες του περιστατικού.



