Ο σεισμός έγινε αισθητός τόσο στην βόρεια όσο και στη νότια Ελλάδα. Ταρακουνήθηκε και η Θεσσαλονίκη. Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί πάνω από 4 ρίχτερ. Δείτε βίντεο από την ώρα του σεισμού. Οι πρώτες εικόνες. Στους δρόμους ο κόσμος.

Σεισμός 6 ρίχτερ έγινε στις 12:16 με επίκεντρο την Ελασσόνα. Ο σεισμός έγινε αισθητός ακόμα και στην Αττική. Αυτή την ώρα υπάρχει φόβος για ζημιές σε παλιά σπίτια ενώ έπεσαν και σοβάδες στο δρόμο και πάνω σε σταθμευμένα ΙΧ. Επίσης, υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους σε ασανσέρ στην πόλη της Λάρισας.

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7,8 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του ήταν 16 χιλιόμετρα νότια της Ελασσόνας. Σύμφωνα με αναγνώστες ο σεισμός έγινε αισθητός στην βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Κατερίνη, η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, η Λαμία, η Χαλκιδική, στις Σέρρες και η Καλαμαριά αλλά και στο Αγρίνιο, το Βαρθολομιό Ηλείας, την Ναύπακτο αλλά και την Καλαμάτα. Ο σεισμός έγινε αισθητός και στην Κέρκυρα, στην Άρτα και στα Γιάννενα.

Ακολούθησαν τρεις μετασεισμοί 4,7, 4,2 και 4,9 ρίχτερ. 

Μιλώντας στο Tlive ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος, είπε ότι ο σεισμός είναι επιφανειακός και προέρχεται από ένα ρήγμα που είναι αρκετά μελετημένο. Αυτό που δεν γνωρίζουμε είναι αν ο σεισμός είχε αρνητικές επιπτώσεις.

Νωρίτερα ο Δήμαρχος Ελασσόνας δήλωσε ότι εκκενώνονται τα σχολεία προκειμένου να προστατευθούν οι μαθητές.

Αν είστε σε περιοχή που καταλάβατε το σεισμό επικοινωνήστε μαζί μας στο info@newsit.gr

Οι πρώτες εικόνες που έρχονται από την Λάρισα δείχνουν κόσμο που βγήκε στους δρόμους λίγο μετά τον σεισμό. Την ώρα του σεισμού καταγράφηκε στα Τρίκαλα και στην Κοζάνη.

Πηγή: newsit.gr

Προηγούμενο άρθροΙσχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Θεσσαλία!
Επόμενο άρθροΣεισμός στην Ελασσόνα: Πληροφορίες για εγκλωβισμένο – Τρεις τραυματίες