“Μιά ανάσα από το όνειρο” (pics)

“Μιά ανάσα από το όνειρο”. Να έχεις την οικονομική άνεση να κάνεις τα όνειρα σου πραγματικότητα αλλά οι λάθος επιλογές να μην σε αφήνουν να ζήσεις το όνειρο….

Το βιβλίο της παρουσίασε χτες η συγγραφέας και εγγονή της Κάτε Ιακωβάτου, κα Μαρία Τουλ. Μιά γυναίκα απλή, προσιτή, σε κερδίζει με την ευγένεια της.

Όπως μας ανέφερε η ίδια, έχει γράψει και κυκλοφορήσει 16 βιβλία, μεταξύ των οποίων και ποιητικές συλλογές. Από το 2006 έως σήμερα γράφει συνέχεια.

Την συγγραφέα και το βιβλίο της “μιά ανάσα απ’ το όνειρο” προλόγισαν οι κυρίες Διαμαντίνα Μαρούλη και Αγγελική Γιαννοπούλου από τον σύνδεσμο φιλολόγων Κεφαλονιάς-Ιθάκης Ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η κα Μαρία Καμινάρη και χαιρέτισε και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Κεφαλονιάς δια μέσου της φιλολόγου κα Γιαννοπούλου.

Με το τέλος των ομιλιών η κα Ρενάτα Χαλιώτη παίρνει τον λόγο για μιά ιστορική αναδρομή στο παρελθόν. Στο δικό μας παρελθόν, το Ληξουριώτικο, το Κεφαλονίτικο. Για την “Βινάρια” για το ξεκίνημα, για την Κεφαλονίτισσα που παντρευτηκε έναν “ξένο”. Για εκείνες τις Κεφαλονίτισσες που έκαναν εκείνους τους “ξένους” να αγαπήσουν αυτό το νησί, να παραμείνουν εδώ και να γίνουν ευεργέτες αιώνων.

Τεράστια η συνεισφορά τους στην ζωή της Κεφαλονιάς . Τεράστια η προσφορά τους και στο Ληξούρι. Ιακωβάτειος Βιβλιοθήκη. Ένα στολίδι για την Κεφαλονιά ολάκερη. Κι αν προέκυψαν σοβαρά κτηριακά ζητήματα με τους σεισμούς του 2014 θα έρθει εκείνη η ώρα που θα επισκευαστούν και θα ανοίξει ξανά τις πόρτες της η Βιβλιοθήκη.

Η εκδήλωση έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα από τον εκπληκτικό Διονύση Φραγκόπουλο.

Ταιριάζει η φωνή και οι επιλογές του Διονύση με την ιστορική Ιακωβάτειο. “Δένουν”.

Λίγα λόγια για την υπόθεση

“Ο Άρης, το μοναχοπαίδι εύπορης οικογένειας, βιώνει την απαρχή δύσκολων εμπειριών. Με τον πατέρα του παρόντα αλλά αμέτοχο, με τη μητέρα του βυθισμένη στη δίνη των ψυχολογικών προβλημάτων, ο Άρης έχει μια δύσκολη αποστολή. Να καταφέρει να μεγαλώσει φυσιολογικά.

Ένα ταξίδι από την παιδική ηλικία προς την ενηλικίωση. Ένα ταξίδι μεταξύ πραγματικότητας και ονείρου. Μια δύσκολη πορεία. Με έρωτες, πάθη, λάθη, θέλω, πρέπει. Με τη σκιά της αυτοκτονίας να σκεπάζει το πεπρωμένο της οικογένειας.

Ο Άρης, η Λάουρα, η Λιζ, ο Ισίδωρος, η Ρωξάνη.

Ένα πολύχρωμο και ταυτόχρονα σκοτεινό γαϊτανάκι.

Η μοίρα και η βούληση θα σφραγίσουν τις πορείες τους και θα φέρουν τη λύτρωση.”

Ποιά είναι η Μαρία Τουλ

“Η Μαρία Τουλ γεννήθηκε στην Αθήνα. Τελείωσε το σχολείο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας και κατόπιν σπούδασε στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, απ’ όπου και αποφοίτησε κατέχοντας δύο πτυχία. Από πολύ μικρή ηλικία, έτρεφε ζωηρό ενδιαφέρον για τη ζωγραφική, τη μουσική και -κυρίως- τη λογοτεχνία. Οι συνεχείς μετακινήσεις στο εξωτερικό της έδωσαν την ευκαιρία να θαυμάσει σπουδαία καλλιτεχνήματα σε μουσεία της Βιέννης και του Μονάχου και να έρθει σε επαφή με την κλασική μουσική των Μπετόβεν, Σοπέν, Σούμαν και Σούμπερ. Οι εμπειρίες αυτές, σε συνδυασμό με την αγάπη της προς το ελληνικό θαλασσινό τοπίο, της ενέπνευσαν την έντονη ανάγκη της λογοτεχνικής δημιουργίας. Έχει εκδόσει τις ποιητικές συλλογές: τις “Σκιές” (1988), τα “Νυχτολούλουδα” (1998) και “Δάσος από όνειρα” (2012), ενώ κυκλοφορούν τα μυθιστορήματα “Φως ελπίδας” (2006), “Μοιραία απόφαση” (2008), “Η τελευταία άνοιξη” (2009), “Το απόλυτο σκοτάδι” (2010), “Χάρτινες ψυχές” (2011), “Ο κήπος της” (2011), “Κρυφός δεσμός” (2012), “Μελαγχολικό ξηµέρωµα” (2013), “Στιγµές ευτυχίας (2013) και “Ένα χαµόγελο” (2014) και οι συλλογές διηγημάτων “Χιονισμένα μονοπάτια” (2007) και “Ανήφορος” (2015).”

Αριστέα Χαριτάτου

Αναδημοσίευση από www.kefalonianews.gr & www.lixouri.gr