Τηλεθέαση: Η Καινούργιου πήρε την κορυφή, οι «Αταίριαστοι» εκτοξεύτηκαν – Οι νικητές και οι χαμένοι της εβδομάδας

Ξεκάθαρους νικητές και χαμένους ανέδειξε η μάχη της πρωινής τηλεθέασης την εβδομάδα 19–23 Οκτωβρίου 2026. Η Κατερίνα Καινούργιου πέρασε στην πρώτη θέση του δυναμικού κοινού, οι «Αταίριαστοι» σημείωσαν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο, ενώ η Ζήνα Κουτσελίνη κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση. Η Σίσσυ Χρηστίδου έχασε την κορυφή της προηγούμενης εβδομάδας και ο Γιώργος Λιάγκας παρέμεινε κάτω από το 10%, παρά τη μικρή βελτίωση της εκπομπής του.

Η σύγκριση με την προηγούμενη τηλεοπτική εβδομάδα, 12–16 Οκτωβρίου, αποκαλύπτει μια ουσιαστική ανακατάταξη στον ανταγωνισμό της πρωινής ζώνης.

Η Σίσσυ Χρηστίδου, που είχε ολοκληρώσει το προηγούμενο πενθήμερο με τον υψηλότερο μέσο όρο στο δυναμικό κοινό, παραχώρησε την πρώτη θέση στην Κατερίνα Καινούργιου.

Παράλληλα, οι «Αταίριαστοι» κατέγραψαν τη μεγαλύτερη βελτίωση μεταξύ των βασικών εκπομπών, ανεβαίνοντας κατά 3,70 ποσοστιαίες μονάδες.

Στον αντίποδα, ο «Πρώτος Καφές με τη Ζήνα» παρουσίασε τη μεγαλύτερη υποχώρηση, χάνοντας 1,72 μονάδες από τον προηγούμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο του.

Μεγάλη νικήτρια η Κατερίνα Καινούργιου

Η Κατερίνα Καινούργιου έχει τους περισσότερους λόγους να είναι ικανοποιημένη από την εξέλιξη της εβδομάδας.

Η «Super Κατερίνα» ανέβασε τον μέσο όρο της από το 11,12% στο 14,44% στο δυναμικό κοινό 18–54.

Πρόκειται για αύξηση 3,32 ποσοστιαίων μονάδων μέσα σε μία εβδομάδα.

Η βελτίωση αυτή δεν ήταν αποτέλεσμα μιας μεμονωμένης υψηλής επίδοσης.

Η εκπομπή κατέγραψε 12,2% τη Δευτέρα, 14,1% την Τρίτη, 14,4% την Τετάρτη, 16,5% την Πέμπτη και 15% την Παρασκευή.

Έτσι, ολοκλήρωσε το πενθήμερο με τρεις συνεχόμενες ημερήσιες πρωτιές στο δυναμικό κοινό.

Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η Καινούργιου δεν βελτίωσε απλώς τα ποσοστά της. Πέρασε από τη δεύτερη θέση της προηγούμενης εβδομάδας στην πρώτη.

Ετυμηγορία: ΝΙΚΗΤΡΙΑ. Η Κατερίνα Καινούργιου κατέκτησε την κορυφή του εβδομαδιαίου μέσου όρου και παρουσίασε ισχυρή ανοδική πορεία.

«Αταίριαστοι»: Η μεγαλύτερη άνοδος της εβδομάδας

Αν υπάρχει μια εκπομπή που πραγματοποίησε τη μεγαλύτερη αριθμητική ανατροπή, αυτή είναι οι «Αταίριαστοι».

Ο Γιάννης Ντσούνος και ο Χρήστος Κούτρας είδαν τον μέσο όρο τους στο δυναμικό κοινό να αυξάνεται από 9,12% σε 12,82%.

Η άνοδος των 3,70 ποσοστιαίων μονάδων ήταν η μεγαλύτερη μεταξύ των εκπομπών που συγκρίνονται.

Παράλληλα, στο γενικό σύνολο διατήρησαν την πρώτη θέση.

Ο μέσος όρος τους ανέβηκε από το 17,02% της προηγούμενης εβδομάδας στο περίπου 17,72%.

Η εκπομπή παρουσίασε σημαντικές ημερήσιες διακυμάνσεις στο δυναμικό κοινό, φτάνοντας στο 17,5% την Τρίτη, αλλά υποχωρώντας στο 9,1% την Παρασκευή.

Ωστόσο, η συνολική σύγκριση των δύο εβδομάδων είναι θετική.

Ετυμηγορία: ΝΙΚΗΤΕΣ. Οι «Αταίριαστοι» πέτυχαν τη μεγαλύτερη άνοδο στο δυναμικό κοινό και παρέμειναν πρώτοι στο γενικό σύνολο.

Σίσσυ Χρηστίδου: Από την πρώτη θέση στην τρίτη

Η Σίσσυ Χρηστίδου είναι μία από τις εκπομπές που έχασαν έδαφος στη σύγκριση των δύο εβδομάδων.

Το «Χαμογέλα και Πάλι» είχε ολοκληρώσει το προηγούμενο πενθήμερο με μέσο όρο 12,14% στο δυναμικό κοινό.

Την εβδομάδα 19–23 Οκτωβρίου υποχώρησε στο 11,28%.

Η μείωση των 0,86 ποσοστιαίων μονάδων δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη από μόνη της.

Εκείνο που αλλάζει την εικόνα είναι η θέση στην κατάταξη.

Η εκπομπή πέρασε από την πρώτη θέση του προηγούμενου πενθημέρου στην τρίτη, πίσω από την Κατερίνα Καινούργιου και τους «Αταίριαστους».

Παράλληλα, η Πέμπτη αποδείχθηκε δύσκολη ημέρα, με την τηλεθέαση να περιορίζεται στο 8,1%.

Την Παρασκευή υπήρξε ανάκαμψη στο 12%, χωρίς όμως να αλλάξει η συνολική κατάταξη.

Ετυμηγορία: ΧΑΜΕΝΗ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΟΡΥΦΗΣ. Η Σίσσυ Χρηστίδου δεν κατέγραψε μεγάλη αριθμητική πτώση, αλλά έχασε δύο θέσεις στον εβδομαδιαίο ανταγωνισμό.

Γιώργος Λιάγκας: Μικρή άνοδος, χωρίς ουσιαστική ανατροπή

Ο Γιώργος Λιάγκας αποτελεί μια διαφορετική περίπτωση.

«Το Πρωινό» βελτίωσε ελαφρά τον μέσο όρο του, από 9,34% σε 9,72%.

Η αύξηση ήταν μόλις 0,38 ποσοστιαίες μονάδες.

Η εκπομπή κινήθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας κοντά στο 9% και στο 10%, χωρίς να σημειώσει κάποια επίδοση που θα άλλαζε σημαντικά τη θέση της στον ανταγωνισμό.

Την καλύτερη ημέρα της, τη Δευτέρα, κατέγραψε 10,5%, ενώ τη χαμηλότερη, την Τρίτη, περιορίστηκε στο 8,9%.

Στο γενικό σύνολο, πάντως, ο Λιάγκας διατηρεί καλύτερη παρουσία από ό,τι στο δυναμικό κοινό.

Αυτό σημαίνει ότι η εκπομπή εξακολουθεί να προσελκύει σημαντικό μέρος του ευρύτερου τηλεοπτικού κοινού.

Ετυμηγορία: ΣΤΑΣΙΜΟΣ. Υπάρχει μικρή βελτίωση, αλλά όχι αρκετή για να θεωρηθεί ουσιαστική αλλαγή πορείας. Στη μάχη του δυναμικού κοινού, ο Λιάγκας παραμένει πίσω από τους βασικούς ανταγωνιστές του.

Ζήνα Κουτσελίνη: Η μεγαλύτερη χαμένη

Η δυσκολότερη εβδομάδα μεταξύ των πέντε εκπομπών που εξετάζονται ανήκει στη Ζήνα Κουτσελίνη.

Ο «Πρώτος Καφές με τη Ζήνα» υποχώρησε από το 7,96% στο 6,24% στο δυναμικό κοινό.

Η απώλεια 1,72 ποσοστιαίων μονάδων ήταν η μεγαλύτερη αρνητική μεταβολή του πενθημέρου.

Η εκπομπή ξεκίνησε τη Δευτέρα με 9,2%, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να διατηρήσει την ίδια δυναμική.

Την Τρίτη κατέγραψε 7,5%, την Τετάρτη 3,9%, την Πέμπτη 6,5% και την Παρασκευή 4,1%.

Οι δύο πολύ χαμηλές επιδόσεις της Τετάρτης και της Παρασκευής επηρέασαν καθοριστικά τον εβδομαδιαίο μέσο όρο.

Σε αντίθεση με άλλες εκπομπές που παρουσίασαν έστω περιορισμένη βελτίωση, η εκπομπή του STAR ολοκλήρωσε το πενθήμερο με σαφή υποχώρηση.

Ετυμηγορία: Η ΜΕΓΑΛΗ ΧΑΜΕΝΗ. Η Ζήνα Κουτσελίνη κατέγραψε τη μεγαλύτερη πτώση και τον χαμηλότερο εβδομαδιαίο μέσο όρο μεταξύ των πέντε εκπομπών της σύγκρισης.

Η κατάταξη των νικητών και των χαμένων

Η σύγκριση των εβδομάδων 12–16 και 19–23 Οκτωβρίου δίνει την ακόλουθη εικόνα:

ΝΙΚΗΤΕΣ

Κατερίνα Καινούργιου: Πρώτη στο δυναμικό κοινό, με άνοδο 3,32 μονάδων και τρεις συνεχόμενες ημερήσιες πρωτιές.

«Αταίριαστοι»: Μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδος, κατά 3,70 μονάδες, και διατήρηση της πρώτης θέσης στο γενικό σύνολο.

ΧΑΜΕΝΟΙ

Ζήνα Κουτσελίνη: Μεγαλύτερη πτώση της εβδομάδας, κατά 1,72 μονάδες.

Σίσσυ Χρηστίδου: Απώλεια της πρώτης θέσης και υποχώρηση στην τρίτη θέση του δυναμικού κοινού.

ΧΩΡΙΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ

Γιώργος Λιάγκας: Μικρή άνοδος 0,38 μονάδων, αλλά μέσος όρος κάτω από το 10%.

Το τελικό συμπέρασμα

Η εβδομάδα 19–23 Οκτωβρίου είχε δύο καθαρούς κερδισμένους.

Η Κατερίνα Καινούργιου πήρε την πρωτιά στο δυναμικό κοινό και οι «Αταίριαστοι» πέτυχαν τη μεγαλύτερη άνοδο, διατηρώντας παράλληλα την υπεροχή τους στο γενικό σύνολο.

Η Σίσσυ Χρηστίδου έχασε την κορυφή, ο Γιώργος Λιάγκας δεν κατάφερε να αλλάξει ουσιαστικά τη θέση του και η Ζήνα Κουτσελίνη είχε τη μεγαλύτερη υποχώρηση.

Ο τίτλος της εβδομάδας πηγαίνει στην Κατερίνα Καινούργιου. Το βραβείο της μεγαλύτερης ανόδου στους «Αταίριαστους». Και ο τίτλος της μεγαλύτερης χαμένης στη Ζήνα Κουτσελίνη.

Τα συμπεράσματα αφορούν αποκλειστικά τις δημοσιευμένες μετρήσεις τηλεθέασης των δύο συγκεκριμένων εβδομάδων. Οι εβδομαδιαίοι μέσοι όροι υπολογίζονται ως απλοί αριθμητικοί μέσοι των ημερήσιων ποσοστών και δεν αποτελούν επίσημους σταθμισμένους εβδομαδιαίους δείκτες της Nielsen.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ