ΤΟ SARISTRA FESTIVAL ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΓΙΑ 6Η ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ

Το σπουδαίο εναλλακτικό φεστιβάλ του καλοκαιριού επιστρέφει στο «χωριό-φάντασμα»

03 – 05 Αυγούστου 2018

Στο απόκοσμο κινηματογραφικό τοπίο του «χωριού-φάντασμα» Παλιά Βλαχάτα,που εγκαταλείφθηκε έπειτα το σεισμό του 1953, επιστρέφει για έκτη χρονιά φέτος το Saristra Festival, ένα από τα πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ στην Ελλάδα.

Χαμηλά σπίτια και αρχοντικά, χτισμένα σύμφωνα με την παραδοσιακή επτανησιακή αρχιτεκτονική, εκκλησίες, η κεντρική πλατεία του χωριού, αλλά και παλιές στέρνες, πέτρινοι ξυλόφουρνοι και τα παλιά χωμάτινα δρομάκια παρέχουν το φυσικό για το Saristra Festival, το οποίο περιλαμβάνει συναυλίες, εκθέσεις, προβολές, διαλέξεις και πολλές παράλληλες δράσεις.

Ο μεγάλος προσκεκλημένος του φετινού Saristra είναι ο τελευταίος gentleman της americana/ folk σκηνής, ο σπουδαίος Τεξανός singer/songwriter Josh T. Pearson, ο οποίος θα ανέβει στην πέτρινη σκηνή του φεστιβάλ για ένα ένα μοναδικό live λίγους μήνες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου του album «Straight Hits!» – και ενώ το προηγούμενό του album («Last of the Country Gentlemen») συμπεριλήφθηκε στη λίστα του έγκριτου περιοδικού Uncut με τα «50 Καλύτερα Singer/Songwriter Άλμπουμ Όλων των Εποχών».

Το Saristra Festival αναπτύσσει και φέτος το εικαστικό του πρόσωπο με εκθέσεις, προβολές, σεμινάρια, παρουσιάσεις και δράσεις. Φιλοξενεί media και land art, ζωγραφική και installations. Φωτίζει διαφορετικές πλευρές της ζωής με σκοπό την έμπνευση, τη γνώση και τη χαρά της δημιουργίας.

Επίσης θα παρουσιαστεί η ομαδική έκθεση «Συντρίμμια – She dreams» με τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Κατερίνα Μπότσαρη, Δημήτρης Βαλλάτος, Χρήστος Γιαννόπουλος και Γιώργος Σουρμελής σε συντονισμό της Areti Botsari. Οι δημιουργοί εστιάζουν στη μελέτη της φύσης, της φυσικής, του έρωτα, της μνήμης, του χρόνου και του ονείρου ως μία εφικτή πραγματικότητα.

Φέτος το Saristra festival συνεργάζεται για πρώτη φορά με το SeaNema Open Air Film Festival το μεγάλο κινηματογραφικό φεστιβάλ τη Κεφαλονιάς το οποίο θα παρουσιάσει ένα πρόγραμμα με μικρού μήκους ταινίες, ενώ συνεχίζει τη συνεργασία με το Athens Digital Art Festival

Tέλος παράλληλες δράσεις εμπλουτίζουν τη βιωματική φιλοσοφία του φεστιβάλ: Σεμινάριο κατασκευής κρουστών με την drum artisan Kleo Xirou, σεμινάριο ξυλότορνου με τον Kostas Annikas Deftereos, Μαραθώνιος ανάγνωσης «Μόμπι Ντικ ή Η Φάλαινα», ζωντανή εκτύπωση συλλεκτικής αφίσας βασισμένη στην παραδοσιακή τυπογραφία από το tipografio.gr, yoga με την Νίκη Χάγια και δραστηριότητες για παιδιά.

Αναλυτικό LINE-UP

Παρασκευή 3 Αυγούστου

CHICKN
Jack Heart & The Love Ghosts
2 by bukowski
The Steams
after midnight act: bonebrokk
Dj set: Christos Aggelopoulos

Stage B
Nefeli Walking Undercover
Dj set: PressPop.gr

Σάββατο 4 Αυγούστου

Josh T. Pearson
Εβρίτικη Ζυγιά//Evritiki Zygia
Ta toy boy
after midnight act: Tendts
Dj set: K.atou

Stage B
Melentini / The Running Blue Orchestra
Dj set: Teranga Beat
Dj set: THE PRUDENCE TAPES

Κυριακή 5 Αυγούστου

Nightstalker
Bazooka
Νόμος 751
after midnight act: FlökosH

Stage B
Nalyssa Green
Dj set: Lysimachos Zografos
Dj set: Chevy & Mr.Z (Needless)