Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για την επιδότηση του κόστους εργασίας του ΟΑΕΔ, το γνωστό 12%, η οποία επισφραγίζει τον δεύτερο κύκλο των συζητήσεων που έγιναν για τις απαραίτητες διορθώσεις για την απόδοση των χρημάτων μέσω συμψηφισμού.
Τι ισχύει για τις επιχειρήσεις που δεν μπορούν να διεκδικήσουν συμψηφισμό
Όσον αφορά στις επιχειρήσεις που είτε δεν κινήθηκαν δικαστικά, είτε είχαν κλείσει και δεν μπόρεσαν να διεκδικήσουν συμψηφισμό, θα πρέπει να συζητήσουν το θέμα με τους δικηγόρους τους και να ζητήσουν νομική συμβολή -κάτι που εξαρτάται και από την κατάσταση της εκάστοτε εταιρείας.
Το επόμενο βήμα
Από εδώ και πέρα ξεκινά, σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη, ένα άλλος δύσκολος δρόμος για τις επιχειρήσεις, αυτός της υποβολής των αιτήσεων προς τον ΟΑΕΔ -έναν ΟΑΕΔ υποστελεχωμένο, ο οποίος περιμένει τις ερμηνευτικές εγκυκλίους από το αρμόδιο υπουργείο για να υλοποιήσει τη σχετική διαδικασία. Ερμηνευτικές εγκυκλίους θα λάβουν και οι Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, καθώς και τα ασφαλιστικά γραφεία.
Χρειάζεται προσοχή στο εν λόγω βήμα, καθώς επιχειρήσεις που δεν έχουν κινηθεί νομικά για τη διεκδίκηση της οφειλόμενης επιδότησης, κινδυνεύουν να χάσουν το β΄ εξάμηνο του 2104 – α΄ εξάμηνο του 2015, αν μέχρι τις 31-12-2020 το δημόσιο δεν έχει διεκπεραιώσει τον συμψηφισμό.
Πηγή: aftodioikisi.gr