Γ.Καββαθάς: «Να γίνει πλήρες άνοιγμα της εστίασης & όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους» (βίντεο)

«Ο κάθε επαγγελματίας αυτή τη χρονιά σηκώνει το δικό του σταυρό – Το 40-50% των επιχειρήσεων έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα»

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Γιώργος Καββαθάς, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης σε πρωινή εκπομπή, ζήτησε το πλήρες άνοιγμα της εστίασης και όχι μόνο στους εξωτερικούς χώρους, τονίζοντας μάλιστα ότι ο κλάδος δεν θα αντέξει εκ νέου το «ακορντεόν» ανοίγματος – κλεισίματος.

«Ο κάθε επαγγελματίας αυτή τη χρονιά σηκώνει το δικό του σταυρό. Είναι δύσκολη συγκυρία. Ελπίζω να ξανά μπούμε σε μια κανονικότητα το συντομότερο δυνατόν. Το άνοιγμα των καταστημάτων μόνο στους εξωτερικούς χώρους, θα δημιουργήσει διαφορετικές ταχύτητες στον κλάδο της εστίασης. Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που οι επιχειρήσεις τους έχουν μόνο εσωτερικούς χώρους. Πρέπει να βρούμε τρόπο, να λειτουργήσουν και οι επιχειρήσεις σε κλειστούς χώρους, με μηχανικά μέσα» υπογράμμισε.

Διαβάστε επίσηςΔημήτρης Βερούτης: Ο 14χρονος Κεφαλονίτης που θα κάνει το γύρο της Κεφαλονιάς με κανό καγιάκ έχοντας στόχο να συγκεντρώσει χρήματα για να βοηθήσει το Νοσοκομείο & την ΕΟΔ

Διαβάστε επίσηςΤο γήπεδο στο Ληξούρι & τα 2 γήπεδα- “στολίδια” σε Σκάλα & Καραβόμυλο

Διαβάστε επίσης: Αργοστόλι: 32 εθελοντές μάζεψαν 58 γίγας σακούλες σκουπιδιών στις παραλιες γύρω από το αεροδρόμιο (εικόνες)

Διαβάστε επίσης“Ο Νομάρχης της καρδιάς μου”

Διαβάστε επίσης: Κεφαλονιά: Ο Γιάννης Σουπιωνάς από τα Διλινάτα- ένας καλλιτέχνης με πολύ μεράκι και αγάπη για ότι κάνει (εικόνες)

Διαβάστε επίσης: Κεφαλονιά: Φυσική σκιά, καταγάλανα νερά: Η πριβέ παραλία μέσα σε σπηλιά δικαίως θεωρείται η ωραιότερη στην Ελλάδα

Διαβάστε επίσης: Εγρήγορση εφαρμογής μέτρων αποφυγής της διασποράς του κορωνοϊού σε Ζάκυνθο, Κεφαλονιά & Ιθάκη-Αυστηροί έλεγχοι στις εισόδους & καραντίνα σε όσους έρχονται από το εξωτερικό

Ως προς αυτό, σημείωσε ότι τα μηχανήματα για την αποστείρωση του αέρα, κοστίζουν περί τα 1000 ευρώ, για ένα κατάστημα 100 τετραγωνικά ωφέλιμου χώρου και σκοτώνουν τον κορωνοϊό από 50 έως και 90%.

«Καλύτερα να είμαστε ασφαλής και να μη λειτουργήσουμε σε λογική ακορντεόν. Δεν θα αντέξει για 3-4 φορά η οικονομία. Θέλουμε να ανοίξουμε και να παραμείνουμε ανοιχτοί» δήλωσε.

Παράλληλα, γνωστοποίησε, ότι ζητήθηκε από την κυβέρνηση να έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό οι εργαζόμενοι στον κλάδο της εστίασης. «Η κυβέρνηση το έχει στους στόχους, ελπίζω να προλάβουμε».

«Μετά από πέντε μήνες lockdown, είναι πολύ δύσκολο να επανεκκινήσει η εστίαση. Το 40-50% των επιχειρήσεων έχει μηδενικά ταμειακά διαθέσιμα. Γι’ αυτό είχαμε ζητήσει πρόγραμμα επιχορηγήσεων» επισήμανε, σχετικά με την επιχορήγηση που θα λάβουν οι επιχειρήσεις της εστίασης ώστε «να αποκτήσουν ένα κεφάλαιο κίνησης ώστε να ξανά λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις».

Πηγή: pronews.gr