Τα νησιά των Κυκλάδων, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, η Αθήνα και τα νησιά του Αργοσαρωνικού (π.χ. Σπέτσες, Υδρα) αποτελούν σήμερα τις πέντε ακριβότερες περιοχές για επενδύσεις στην αγορά κατοικίας. Παρ’ όλα αυτά, το επενδυτικό ενδιαφέρον από το εξωτερικό εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα ζωηρό και πρόκειται να εκδηλωθεί μόλις ξεπεραστεί η πανδημία.

Διαβάστε επίσης: Τζωρτζάτος: Το γήπεδο Διλινάτων είναι έργο της Δημοτικής Αρχής Θεόφιλου Μιχαλάτου

Διαβάστε επίσης: Ληξούρι: Μια βραδιά στη θρυλική Snoopy

Σύμφωνα με σχετική έρευνα του βρετανικού ομίλου Astons, που ειδικεύεται σε προγράμματα επενδυτικής μετανάστευσης, η ελληνική αγορά ακινήτων παραμένει μεταξύ των βασικών επιλογών ξένων –και δη Βρετανών– επενδυτών, καθώς ακόμα και τα ακριβότερα τμήματά της είναι εξαιρετικά προσιτά σε σχέση με άλλες περιοχές.

Ανοδο κατά 8,7% σημείωσαν πέρυσι οι τιμές των κατοικιών και στη Λευκάδα, με το μέσο κόστος να αγγίζει τις 165.000 ευρώ, από 151.790 ευρώ στο τέλος του 2019. Στην Αθήνα, η οποία είναι η τέταρτη ακριβότερη περιοχή, το μέσο κόστος των πωλούμενων κατοικιών διαμορφώνεται σε 157.415 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 3% σε ετήσια βάση. Στο σύνολο της χώρας, η μέση τιμή διαμορφώνεται σε 131.040 ευρώ, υψηλότερη κατά 2,7% σε σχέση με το 2019, όταν το σχετικό κόστος ανερχόταν σε 127.600 ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Δήμος Ληξουρίου: Εντάχθηκε στο “ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ” το έργο 416.000 ευρώ «Κατασκευή, επισκευή, συντήρηση καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς» (απόφαση)

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αργοστολίου: 3η απόφαση-Από 600 ως 3.300 ευρώ σε 139 πληγέντες του ΙΑΝΟΥ (απόφαση)

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αργοστολίου: 2η απόφαση-Από 600 μέχρι 3360 ευρώ σε 76 πληγέντες του ΙΑΝΟΥ (απόφαση)

Στον αντίποδα, η χαμηλότερη τιμή εντοπίζεται στη Φλώρινα, όπου τα πωλούμενα ακίνητα κοστίζουν μόλις 43.176 ευρώ (-4,3%), ενώ στο Κιλκίς, παρά την περυσινή αύξηση κατά 20%, το μέσο κόστος πώλησης δεν ξεπερνάει τις 50.400 ευρώ. Στις φθηνές πόλεις συγκαταλέγονται επίσης η Καρδίτσα (51.576 ευρώ), η Καστοριά (56.000 ευρώ) και οι Σέρρες (56.868 ευρώ).

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αργοστολίου: Από 600 μέχρι 4320 ευρώ σε 136 πληγέντες του ΙΑΝΟΥ (απόφαση)

Διαβάστε επίσης: Τουριστική Επιτροπή Δήμου Αργοστολίου: Αυτό είναι το επικρατέστερο logo της φετινής τουριστικής προβολής (φωτο)

Διαβάστε επίσης: Θεόφιλος: “Δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα να κρατήσουμε τον Δήμο Αργοστολίου όρθιο, εν μέσω πανδημίας”

Σύμφωνα με τους αναλυτές της εταιρείας, «η Ελλάδα προσφέρει εξαιρετικό κλίμα και αισθητά χαμηλότερο κόστος απόκτησης κατοικίας σε σχέση με τη Μεγ. Βρετανία, με αποτέλεσμα να θεωρείται βασική επιλογή για Βρετανούς επενδυτές». Παράλληλα, μετά και την επισημοποίηση του Brexit, η Ελλάδα αναμένεται να αποβεί ακόμα πιο ελκυστικός προορισμός, καθώς αρκετοί Βρετανοί θα θελήσουν να επωφεληθούν και του σχετικού προγράμματος χορήγησης αδειών παραμονής «Χρυσή Βίζα»

Πηγή: pelop.gr

Προηγούμενο άρθροΝίκαια – Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών & αστυνομίας (βίντεο)
Επόμενο άρθροΛηξούρι: Νέα επιστολή στον Δήμαρχο για το νερό-Οι 3 επισημάνσεις & τα 2 αιτήματα (επιστολή)