Η Zante Ferries, με το πλοίο «Αδαμάντιος Κοραής», θα εκτελεί τα δρομολόγια στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2020, σύμφωνα με την υπογραφείσα τη σύμβαση μεταξύ του Υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη και του εκπροσώπου της εταιρείας Γιάννη Τσουκαλά-Κινίνου.

Πρόκειται για ένα πλοίο, το οποίο επειδή για σημαντικό χρονικό διάστημα εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη γραμμή, δέχεται θετικά σχόλια από τη συντριπτική πλειοψηφία των επιβατών. Το «Αδαμάντιος Κοραής», λοιπόν, δρομολογείται για τους επόμενους 10 μήνες στην γραμμή Αλεξανδρούπολης-Σαμοθράκης, ή μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες για τον διαγωνισμό που ‘τρέχει’ ήδη, και που προβλέπει την ετήσια ή 4ετή ανάθεση της γραμμής.

Η εταιρεία υποχρεούται να πραγματοποιεί ένα δρομολόγιο καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια της δρομολογιακής περιόδου, πλην της θερινής περιόδου από 08/06/2020 έως 06/09/2020, κατά τη διάρκεια της οποίας υφίσταται η υποχρέωση εκτέλεσης ενός επιπλέον δρομολογίου την ημέρα.

Επίσης, στη σύμβαση επισημαίνεται πως το «Αδαμάντιος Κοραής» μπορεί να αντικαθίσταται από άλλο πλοίο της εταιρείας ανάλογων προσόντων, με το συμφωνηθέν μίσθωμα, μετά από έγκριση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

Πηγή: gnomionline.gr

Προηγούμενο άρθροΜιχαλατος: 500.000 ευρώ τα χρέη της ΚΕΔΗΚΕ
Επόμενο άρθροΠροσφυγες-μεταναστες στην Κεφαλονιά: Η απάντηση Μιχαλάτου σε φήμες & δημοσιεύματα