Αγαπητό Kefalonia Megazine,

Προφητικό αποδείχθηκε το “Απεταξάμην”.
Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, άρχισαν να ανοίγουν στόματα και να λέγεται δημόσια αυτό που ζυμώνεται σε επιπεδο κοινωνίας και καθημερινότας εδώ και καιρό.
Οι δηλώσεις Αλυσανδράτου και Κοκκόλη ειναι μόνο η αρχή. Πρόκειται για στελέχη που πάλεψαν πολύ για τη δημοτική αρχή στη βόρεια Κεφαλονιά και πλέον προδομένοι και απογοητευμένοι λενε δημόσια οτι το νησί έχει “ρημάξει”.
Σταδιακά δημιουργείται μια “υγειονομική ζώνη” γύρω απο το Μέγαρο, μιας και κανείς δε θέλει να εχει επαφή και σχέση μαζί του. Αυτή η “καραντίνα” προκαλεί εκλογική ασφυξία και επικοινωνιακή ζαλάδα στη δημοτική αρχή.
Η απομόνωση αυτή είναι γεωγραφική. Σε όλο το νησί. Πέρα από τους “εξεγερμένους” δήμους Ληξουρίου και Σάμης, το Μέγαρο νιώθει τον κλοιό να σφίγγει και στο Δήμο Αργοστολίου, αφού είχε ήδη υποστεί συντριπτικές ήττες στο Β’ γύρο των εκλογών του 2014 σε περιοχές όπως η Λειβαθώς και ο Ελειός-Πρόννοι. Το κλίμα δυσαρέσκειας μεταδίδεται απο περιοχή σε περιοχή και είναι μη αναστρέψιμο λόγω απουσίας έργου. Τώρα το Μέγαρο έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον το Μάκη Φόρτε, ένα απο τους μακροβιότερους σε θητεία δημάρχους Αργοστολίου που “ξετινάζει” με άρθρα του τα κακώς κείμενα της δημοτικής αρχής στην πρωτεύουσα.
Η απομόνωση είναι εκλογική, σε επίπεδο υποψηφιοτήτων. Η παράταξη Παρίση, αν τελικά περάσει στο Β’ γύρο, δεν έχει “φίλους”. Δεν έχει τακτική διέξοδο νίκης. Έχει ήδη απομονωθεί από όλες τις άλλες υποψηφιότητες και της μένει μόνο η πιθανή δεξαμενή ψήφων της παράταξης της Χρυσής Αυγής.
Η απομόνωση είναι κοινωνική. Η φθορά της εξουσίας και η αλαζονεία της δημοτικής αρχής έχει προκαλέσει το κοινό αίσθημα στο νησί. Το Μέγαρο θυμίζει κλειστό σύστημα εξουσίας, αποκομμένο από την κοινωνία. Με το δημοτικό συμβούλιο να έχει αποκρουστική εικόνα και το δήμαρχο να φθάνει σε σημείο να αποκαλεί τους καθηγητές του νησιού… “κοπρόσκυλα”! Με συμπεριφορές υποτιμητικές για χωριά όπως για παράδειγμα τα Διλινάτα, που ζητούν μάταια να τους αποδοθούν τα ανταποδοτικά οφέλη των ανεμογεννητριών.
Το παράδειγμα του κ. Κοκκόλη που δηλώνει οτι “ντρέπεται” για λογαριασμό της “αποτυχημένης” δημοτικής αρχής, εξαπλώνεται. Ήδη στο Ληξούρι ο ”Μεγαρικός” υποψήφιος Γ. Κατσιβέλης διαφημίζει κάποια μικρά έργα με το λογότυπο του νέου συνδυασμού του “Δύναμη Αξιοπιστίας και Πρόοδου” και οχι με αυτό της Ισχυρής Κεφαλονιάς! Προφανώς απο φόβο μην τον πάρουν στο κατόπι οι… ληξουριώτικες λεγεώνες.
Τέλος, υπάρχει και η ακόμα σημαντικότερη θεσμική απομόνωση του Μεγάρου… για αυτήν, προσεχώς!
Ο Παρατηρητής